Leder: Krevende tider i nettavisen

Da nærmer vi oss med stormskritt slutten på sommermåneden juli. Og juni forsvant like fort!

For mange var det kanskje spesielt det at samfunnet åpnet mer og mer som gjorde at alle syslene en før hadde tid til plutselig ble overflødige. På sett og vis var det litt slik for meg også, selv om jeg ikke på noen måte vil betegne nettavisen som overflødig.

Den siste tids utfordringer

15.juni var jeg tilbake i min ordinære jobb på vaskeriet på Jørpeland etter 3 måneder som «koronapermittert» og nå som fungerende avdelingsleder midt i åpningen av samtlige hoteller og campingplasser i Norge. Det har aldri vært et problem å kombinere fulltids jobb i tillegg til nettavisen, med unntak av oppmøter på dagtid. Men nå åpnet hotellnorge, og mange til fullt belegg fra dag én. Dette betydde dessverre at arbeidsdagen plutselig ble veldig lang.

Landet står ikke stille, uansett dag eller klokkeslett. Det ble lange kvelder både i produksjon og planlegging, noe som naturlig nok satte nettavisen i andre rekke. Fra tid til annen har jeg prøvd å prioritere småsaker av interesse.

Veien videre kan se lysere ut enn noen gang

Endelig kan jeg begynne å se fremover! Selv om jobben krever sitt og fortsatt vil gjøre det en god stund fremover. Så begynner brikkene å falle på plass. iRyfylke er på vei til å kunne få en markedsposisjon jeg bare kunne drømme om for litt over ét år siden.

Også i denne tiden hvor antallet artikler den siste måneden nærmest er på nivå med den ukentlige produksjonen tidligere har flere besøkt nettavisen. Det gjør meg derfor vondt når det ofte ikke en gang er fersk agurknytt å lese for disse trofaste leserne.

Heldigvis er det en kjensgjerning at sommermånedene ofte fyller medier med varierende innhold. Noen tar ferie og pusher agurknytt, andre reduserer innholdet. Da er det godt å vite at selv iRyfylke ikke er helt ute å kjører.

Trenden viser allikevel at når fokuset ikke er på topp svikter lesertallene også. Det sier seg jo selv, men gitt situasjonen er det trist.

Lesertallene de siste månedene

De siste to månedene har lesertallene naturlig nok gått ned. I mai ble det publisert 133 artikler, mens det i juni kun ble publisert 88 artikler. For juli ligger det derimot an til å bli under 100, dette er de laveste tallene siden oppstarten. Kun de første 3 månedene hadde færre artikler publisert.

Lesertall mai – 21.932
Lesertall juni – 17.659
Lesertall juli (pr 25/7) – 8.424

Til sammenligning hadde januar 32.259 lesere og snittet i 2019 var på 16.600 pr måned.

Mest leste artiklene i juni og juli

  1. Kan forvente stengt sti opp til Preikestolen onsdag (1600)
  2. Åpner lounge bar i hjerte av Jørpeland (1350)
  3. Nå starter Lauvvik–Oanes opp igjen (900)
  4. Preikestolen stengt fra morgentimene onsdag (850)
  5. Trafikkulykke i Jørpelandsvågen (650)
  6. Torsdag slipper ERA billetter til Morten Abel konsert på Jørpeland (600)
  7. Bil kjørte av veien på Jørpeland (550)