Leder: Leserne fortjener en takk etter god økning i november

Da var også november forbi og vi har gått inn i en enda mørkere måned men dog desto mer kunstige lys. Den foregående måneden har bydd på få overraskelser med unntak av budsjettforslagene for kommunebudsjettet i Strand for 2021.

Jevnt over viser hver eneste måned siden juli 2019 at nettavisen har fått et greit fotfeste blant innbyggerne i Strand og Ytre Ryfylke. Det er selvfølgelig gledelig at det harde arbeidet som er gjort over tid viser igjen.

Veien videre kan bli spennende

Hele tiden har det vært et ønske at iRyfylke skal etablere seg som en god om fremtidsrettet nettavis. Det er kanskje enklere sagt enn gjort i en tid hvor stort sett de fleste avisene har blitt mer digitale og nettavisene stort sett har digitale abonnement.

  • Men vi gir ikke opp av denne grunn. Og skal på sikt arbeide for en mer helhetlig nettavis med innslag fra alt som rører seg.

Vi nærmer oss klar for å ta neste steg med å finne noen som ønsker å være med og løfte nettavisen opp og frem. Når dette frem til i dag har vært en spesiell nettavis er det også en spesiell person som må til for å utfylle teamet. Mer om dette kommer snart.

Nøkkeltall fra de foregående månedene

November var en varierende måned hvor det både var høye lesertall og gjennomsnittlige lesertall. Men det er veldig gledelig at november hadde en økning på rundt 4000 visninger som tilsvarer 36% vekst fra oktober. På tross av det er allikevel november i år betraktelig lavere en november i fjor som hadde neste 22.000 visninger.

I november ble det publisert 105 artikler noe som gir et snitt på 156 lesere i snitt per artikkel mot 123 lesere i snitt per artikkel i oktober.

Lesertall september – 10.425
Lesertall oktober – 12.132
Lesertall november – 16.452

Til sammenligning hadde november 2019, 21.776 lesere mens gjennomsnittet i 2019 var på 16.607 lesere pr måned (seks måneder).

Lørdag 5.desember 2020 passerte nettavisen 200.000 lesere i 2020 noe som er 100% vekst fra fjorårets 6 måneder. Totalt i sitt 1 1/2 korte liv har nettavisen blitt sett over 300.000 ganger.

Mest leste artiklene i november

  1. Mulig smitte på arrangement i Strand
  2. Røykutvikling i Ryfylketunnelen
  3. Strand kommune skjerper koronareglene lokalt – Hold dere hjemme
  4. Trafikkuhellet i Ryfylketunnelen
  5. Fem bøtelagt i Ryfylketunnelen lørdag kveld
  6. Dame i 30 årene fratatt førerkortet på Jørpeland
  7. Strand kommune endrer lokale koronaregler
  8. Går mot permanent redusert åpningstid i barnehagene

Med dette ønsker jeg alle en fortsatt koronafri julehøytid, ta vare på hverandre!

Marius Bjørnør
Ansvarlig redaktør

Vi setter stor pris på donasjon av valgfritt beløp for å ha lest artikkelen.
*Alle donasjoner behandles konfidensielt