LEDER – Med ønske om en riktig god jul og fantastisk nyttår

Vi står nå på trappen til årets høydepunkt for mange, nemlig julaften og ikke minst nyttårsaften. Med gavedryss, flott pynt, juletrær og raketter er tiden kommet for å spise oss ut av klærne den neste uken.

Når kalenderen viser 1. jan 2020 blir kapasiteten sprengt både på klesbutikker og treningssentre. Noen av oss er kanskje flinkere en andre til å begrense seg, men det er tross alt bare en uke i året vi spiser så store mengder god mat.

Denne julen er for meg og mange helt spesiell. Under treet ligger kanskje noen hyggelige overraskelser å venter. Men den største gaven i år er utvilsomt det som har skjedd med iRyfylke.

Det som startet som en formidling av arrangementer i Ryfylke, ble plutselig til et ønske om å skape en lavterskel nettavis, av folket til folket. Hvor vanlige folk kunne uttrykke sine meninger om ting og tang i Ryfylke, har blitt noe få kunne forestille seg. Med nyhetssultne innbyggere mellom Tau i vest, Forsand i sør og Hjelmeland i nord ble det store sko som måtte fylles raskt. Vi går nå inn i årets siste uke og når rakettene skytes i været er det ikke bare et nytt år som feires. For meg og mange andre, som med tiden har lært å elske iRyfylke, feires en avslutning på de første seks månedene av et forhåpentligvis langt liv med kostnadsfri nyhetsformidling i Ryfylke.

Det er vanskelig å sette ord på den takknemligheten, som best kan beskrive hvor glad jeg er for å treffe spikeren tilbake ved årsskifte 2018/2019. Responsen fra folket taler for seg selv. Over de siste seks månedene har nettavisen vokst fra ingenting til en godt forankret aktør i nyhetsformidlingen.

Å nei, jeg skal aldri ta æren for dette. Grunnen til at dette har blitt såpass vellykket er en kombinasjon av nyhetssultne folk og et ønske om et annerledes nyhetsbilde. Og det er ikke noe å gjemme under stolen, at mye av årsaken til suksessen er at folk kan lese kommunalt nytt og masse annet helt kostnadsfritt. Og dette er en visjon som skal bæres til den dagen nettavisen dør.

Å det ikke bare fordi nettavisen død ville kommet like fort som dens suksess dersom den pluselig skulle ha kostet penger. Men kommunale nyheter/informasjon mener jeg, ALLE bør få lese om uavhengig av økonomi, abonnement osv.

For meg blir 2020 starten på fortsettelsen. Med lesertall stabilt rundt 20.000 hver måned er det ingen tvil om at suksessen må fortsette. Både for meg og alle som hver dag leser en sak eller to i nettavisen. Men hvordan vet verken jeg eller noen andre enda. Potensialet er mye større, det er helt sikkert! Hvor og om veien går videre i 2020 er vanskelig å si, men et brennende ønske og engasjement har jeg for at dette skal bli noe permanent som alle kan nyte godt av.

Den siste uken av 2019 blir roligere en normalt. Etter seks lange måneder som journalist, med et stadig jag etter de beste nyhetene tar på selv for en selverklært arbeidsmaskin. Men fortvil ikke, jeg har mye snacks på lur. Og håper selvsagt at alle hjelper til med å opplyse om ting som engasjerer!

Til slutt ønsker jeg å takke de lokale bedriftene som har hatt troen på nettavisen. Uten annonsørene hadde det praktiske aldri latt seg løse. En stor takk til Helland Kran og Transport, B-BE Trafikkskole, Ryfylke Bilinnredning, FA Bygg, Jørpeland Elektrosenter – Power, MX Sport Jørpeland og Ryfylke Tannklinikk.

Også en stor takk til alle leserne som hver dag, uke, måned gjør at historien kun er på første side. Uten leserne ville nettavisen aldri blitt det den er i dag. Jeg bøyer meg og håper dere fortsetter å følge iRyfylke også i 2020.

Julehilsen,

Marius Bjørnør
Grunnlegger av iRyfylke.net

Legg igjen en kommentar