Leder: Norsk Folkehjelp Strand og Forsand fortjener stående applaus

I denne lederen gir iRyfylkes redaktør Norsk Folkehjelp Strand og Forsand (NFSF) stående applaus og en velfortjent hyllest for det helsefrembringende arbeidet de gjør. Og ikke minst alle de tusenvis av timer frivillige legger ned for at vi skal være trygge på at noen hjelper oss om noe går galt.

Listen over gode skussmål er absolutt ikke uttømmende, men de fleste ser hvor jeg vil med dette.

I disse dager rulles nok en gang Ti på Tur ut til mange sin store glede. Hvert år lager de frivillige i NFSF rene folkefesten med 10 lokale fotturer i det som må sies å være Norges flotteste natur. Alt dette, like utenfor dørene til de aller fleste innbyggerne i både Strand, Forsand og Hjelmeland.

For mitt vedkommende var fjorårets tur min første. Om jeg angrer på noe, så må det være at jeg ikke har gjort dette før. Kort tid etter at samfunnet stengte ned, skoler, barnehager og mange bedrifter så seg nødt å stenge dørene eller i beste fall permittere deler av de ansatte.

En av fjorårets turer gikk til Sokkaknuten hvor du får panoramautsikt over innseilingen til Lysefjorden og over til Forsand. Foto: iRyfylke

Ti på Tur i 2020 var nok for mange, akkurat det vi trengte. En måte vi kunne rømme fra en sliten sofa, hjemmeundervisning og de samme triste fire veggene hjemme. Påsken blir også i år brukt til å gjøre unna så mange turer som mulig, håper jeg treffer mange glade mennesker på samme vei.

Jeg håper for både min, alle andre sin og spesielt Norsk Folkehjelp Strand og Forsand sin del, at årets Ti på Tur blir en like fantastisk opplevelse. Overskuddet fra startkortsalget går uavkortet til innkjøp av redningsmateriell slik at NFSF kan fortsette sitt fantastiske arbeid hele året. Hvis du enda ikke har løpt ned på Sport 1 for å kjøpe startkort til årets Ti på Tur, så er min anbefaling at du gjør det rimelig kjapt!

En stor takk til det fantastiske arbeidet Norsk Folkehjelp legge i et av årets store høydepunkt!