Leder: Økt fokus avler resultater

Nok en gang må jeg bøye meg i støvet å uttrykke hvor takknemlig og ydmyk jeg er ovenfor alle leserne og støttespillerne til iRyfylke. Med en god start på 2021 i januar, følger februar opp med tilsvarende resultater.

Med enorm vekst i januar har økt fokus avlet resultater også i februar. Nå gjenstår det bare å holde fokuset å levere nyttige nyheter helt kostnadsfritt til innbyggerne. Med 2020 som et utfordrende år for alle og enhver ser vi fremover med håp i blikket.

Mange stiller seg gjerne spørsmålet; hvorfor iRyfylke?

Nå tenker jeg at hele historien bak fødselen til nettavisen iRyfylke blir litt vel lang å redegjøre for her. Men de fleste har allerede fått små drypp gjennom de siste 20 månedene.

Det som uansett er en stor pådriver er åpenhet og ærlighet. Noe det i stor grad er i Strand kommune fra før. Det som startet som et ønske om å tilby innbyggerne kostnadsfrie nyheter, da spesielt om kommunen og politikken. Har videre fått ben å gå på, og visjonen utvikler seg stadig. Men over de siste 20 månedene har jeg allikevel fått klare oppfatninger om «hvordan ting gjøres her» og «hvem som styrer» når det kommer til iRyfylke sitt tilsyn med forvaltningen i Strand.

Fremover kommer iRyfylke til å fortsette med vår ettergåelse av forvaltningen, politikerne og det som hører med. Samtidig ønsker jeg å jobbe for enda bedre innhold generelt. Å ikke glem; vi jobber for mangfold av saker. Håper selvfølgelig at du som leser dette nå, fortsatt henger med i fremtiden.

Nøkkeltall fra de foregående månedene

Februar var en god oppfølger til januar med økning i lesertallene mot slutten av 2020. Det er tydelig at med noe økt fokus, så avles også resultater.

I februar ble det publisert 152 artikler noe som gir et snitt på 133,6 lesere per artikkel mot 185,2 lesere i snitt per artikkel i januar.

Lesertall desember – 13.471
Lesertall januar – 22.040
Lesertall februar – 20.300

Til sammenligning hadde februar 2020, 17.702 lesere mens gjennomsnittet i 2019 var på 16.600 og i 2020 17.700 lesere pr måned.

Lørdag 5.desember 2020 passerte nettavisen 200.000 lesere i 2020 noe som er 100% vekst fra fjorårets 6 måneder. Totalt i sitt 20 måneder korte liv har nettavisen blitt lest over 350.000 ganger.

Mest leste artiklene i februar

  1. Nye eiere inn i Hageland Strand – Vil utvikle flere nye konsepter
  2. Pressemelding fra Stavanger biskop om situasjonen i Jørpeland menighet
  3. Koronasmitte avdekket på fredag i Strand
  4. Brann i bolig på Jørpeland
  5. Stillingsannonse: Vi søker salgsrakett til et medieeventyr i hjerte av Ryfylke.
  6. 18 søkere til kultursjef stillingen i Strand kommune
  7. Leserinnlegg: Situasjonen med hjemløse katter i Strand
  8. Folkeliv på sjøisen på Jørpeland lørdag
  9. Åtte bøtelagt i Ryfylketunnelen
  10. Ordføreren nekter å svare på spørsmål om kunst

Med dette ønsker jeg alle en fortsatt flott helg, ta vare på hverandre!

Marius Bjørnør
Ansvarlig redaktør