Leder – Suksessen fortsetter i 2020

Da var januar historie og tradisjonen tro så kommer det en oppdatering fra iRyfylke.

Et fantastisk år lagt bak oss, fortsettelsen blir bare bedre
2019 var året hvor iRyfylke ble født på en varm sommerdag i juli. Utrolig takknemlig, tenker jeg tilbake og forstår at valget som ble tatt var helt korrekt. Dette på tross av at nettavisen er både elsket og hatet.

2019 ble som mange fikk med seg avsluttet med en rekordmåned. I desember var utrolige 27600 inne å leste i nettavisen og på selveste nyttårsaften rundet nettavisen 100.000 lesere på 6 måneder.

Best ble bedre
Januar startet med et smell. Ryfylketunnelen var åpnet og mediene overvåket trafikktallene som hauker over sitt bytte. Besøksboom i Ryfylke og spesielt på Jørpeland med gratis Ryfylketunnel. Høgsfjordsambandet hadde to svært trøblete uker i starten som privat ferjesamband. Og selvfølgelig var lovens håndhevere fast inventar i Ryfylketunnelen for å ta fartssynderne allerede fra åpningen.

I tillegg fortsatte klagesaken å rulle og ting tilspisset seg i forbindelse med reviderte retningslinjer for kunst. Det har blitt større fokus på trafikksikkerhet med flere saker både på Jørpeland og Tau.

Alt dette og masse mer bidro til at januar slo det jeg trodde var en uslåelig rekord. I januar hadde nettavisen neste 4500 flere besøkende en desember noe som gjorde at statistikken stoppet på litt over 32000! 17% vekst og alene nesten 1/3 av fjorårets lesertall.

Medieskiftet som har kommet for å bli
Den siste måneden har det stormet godt rundt flere saker i nettavisen. Enkelte politikere og kommuneledere har fått kjenne på at ting ikke er som før i mediebildet i kommunen. Det som før var normalt, er ikke normalt lenger! Noen motsetter seg det å pirker på bagateller mens andre elsker at det stilles spørsmål.

Det som før, enkelt kunne håndteres, har på mange måter blitt en verkebylle for flere. Og til stor misnøye, det har jeg sannelig fått høre. Det merkes at få har fått kjenne på kritiske spørsmål og motstand. Min oppfattelse av media er at de skal være vaktbikkjene i samfunnet i tillegg til å få frem gladsakene.

Fremdeles er det flere som tydeligvis ikke anerkjenner iRyfylke og har liten vilje til verken å snakke eller svare på spørmål. Tydeligvis liker de ikke å snakke med pressen når de ikke klarer å svare for seg eller ikke får formidle det de selv ønsker. Vi kan ikke alltid tegne et rosenrødt bilde av det som egentlig er svart som natten.

Jeg tror og håper at med tiden vil politikerne, administrasjonen, næringslivet og folk flest lære å like nettavisen på tross av at det noen ganger er motgang.

Jeg og iRyfylke er opptatt av et transparent nyhetsbilde hvor saker med kritiske spørsmål blir løftet frem like mye som gladsakene.

Å nei, iRyfylke skal ikke være en negativt ladet og kritisk nettavis.

Fremtidsutsikter for nettavisen
Fremover vil det bli større fokus på fremtiden. Tiden begynner å bli moden for å ta noen skritt videre.

For å få til dette vil det være behov for flere nytenkende personer som ikke minst ønsker at en fri, uavhengig og ikke minst betalingsfri nettavis har sin plass.

Kanskje kan akkurat du eie en liten del av iRyfylke i fremtiden!?
Hvem vet, time will show 🙂

For nå, så fortsetter vi å ta fatt på februar så ser vi hvor det bærer.

Nyhetshilsen,

Marius Bjørnør
Grunnlegger av iRyfylke.net

Legg igjen en kommentar