Leserinnlegg – Ryfast vs Høgsfjordferja

Jeg har lenge hevdet at å reise via Høgsfjorden er omveien for de fleste, men at det er så gale hadde jeg aldri trodd!

Leserinnlegg av Kjetil Strand

Når jeg nå legger inn fra Hana til Lysefjordbrua kl 16:20 en hverdag i rushtiden så sier Google Maps at det er 60 minutt med ferja og 65 minutt via Ryfast! I rushet! Er utgangspunktet Lura-Kvadrat-Forus er reisetiden kortere via Ryfast.

Tar en utgangspunkt fra Hana til Jørpeland blir tiden 55 minutt via Ryfast og 66 minutt  med ferja. Er reisemålet Sandnes sentrum og nordover kommer Ryfast enda bedre ut. Fra E39 sør for Ålgård via Oltedal og ferja til avkjøring Preikestolen er tidsbruk lik for Ryfast og ferje.

At veien fra Lauvvik til Sandnes i tillegg ikke akkurat holder høy standard, samt at den tidvis er islagt tilsier også at det kan være fordelaktig å velge Ryfast.

Når Hundvågtunellen står ferdig kjører en på tørr og opplyst vei døgnet rundt året rundt med ca 11 grader. Nyter hver morgen å kjøre inn i tunellen slik været har vært i januar: mørkt og vått, tidvis dårlig sikt.

Ferja har nytte for de som er redd for tunneler og de som reiser fra/til Lysefjordbrua og til Sandnes øst/Riska/Høle.

Når det gjelder kostnader koster Ryfast kr 134 inklusive Hundvågtunnellen og bomringen i Stavanger-Sandnes. Ferja koster inkludert bompenger til Sandnes-Stavanger 102 kroner.

One Comment

Legg igjen en kommentar