Leserinnlegg: Situasjonen med hjemløse katter i Strand

I dette leserinnlegget tar Kattealliansen et oppgjør med situasjonen rundt hjemløse katter i Strand kommune. Toni Ravn Dick i Kattealliansen håper flest mulig leser for å forstå hvor prekær situasjonen egentlig er.

Det vrimler med ukastrerte katter på Jørpeland. Ukastrerte katter vandrer langt, markerer på alt til alles store forargelse, setter barn på ukastrerte hunner som også er på vift og smitter hverandre med alt slags virus og sykdommer, i noen tilfeller alvorlige sykdommer som kan være livstruende for dyrene.

Bildecollage: Kattealliansen v/Toni Ravn Dick, Tone Helland og Brita Person.

Det blir til tider ganske opphetet diskusjon på facebook grupper mellom oss som prøver å bedre kattenes situasjon, og de som mener vi er «hysteriske.»

Vi «kjefter» ikke i kommentarfeltene for å henge ut noen, men fordi vi vet alvoret her inne. Ja, katter må for all del få lov å bevege seg ute. Men det er sunn fornuft å vaksinere og kastrere katten sin først. Dette er en sikkerhet for både katten, kattens eier og andres katter.

Foto: Toni Ravn Dick, Tone Helland og Brita Person.

Når unge ukastrerte katter legger avgårde på vift, kan de lett forville seg, og det tar kun et feilberegnet øyeblikk ved et veikryss, så er uhellet ute. Vi har snart ikke telling på hvor mange påkjørte katter vi har skrapt opp fra gata.

En ukastrert hannkatt kan sette barn på mange katter samtidig. Kattene samler seg og danner kolonier hvor de sprer smitte seg i mellom.

Bildecollage: Kattealliansen v/Toni Ravn Dick, Tone Helland og Brita Person.

Vi har mang en gang prøvd å holde i live små utsulta kattunger som såvidt har fått begynt på livet. Vi griner oss gjennom de såre skrikene deres idet de dør i hendene våre. Det er helt ubeskrivelig vondt å kjenne dødsrykkene deres. Alle disse kattungene har vært resultat av ukastrerte katter som har blitt sluppet ut før de er fikset.

Jeg beklager på forhånd for vonde bilder, men dette er realiteten her i Strand, og selv om majoriteten av befolkningen ikke ser dette, så er dette daglig kost for oss.

Vi mener ingenting vondt. Vi vil bare forbedre situasjonen her inne, og til det trenger vi deres hjelp.

Si ifra om skadde og forvilla katter, vaksiner og kastrer deres egne katter og hold dem inne til de er gamle nok til å utforske verden. Dette hjelper oss mer enn dere aner!

Kattealliansen