Linn Christine Vatland fra Jørpeland i toppen på Landsskytterstevnet på Evje

Linn Christine Vatland fra Jørpeland innfridde i gårsdagens skyting å tok seg til Kongelaget på Landsskytterstevnet på Evje.

Det var en fantastisk dag for Time Skytterlag med Linn Christine Vatland og Anette Thingbø Sundnes i Kongelaget. I dag er det finaleskyting som også sendes på Nrk 1 kl 19.30.

Feltskytingen på søndag gikk ikke helt etter planen. Men høydepunktet og favoritt øvelsen til Vatland er baneskyting som hun alltid har øvd mest på og liker best. Jeg visste at skytingen kunne bli bra men satset mest på å nå Ungdomslaget som er for skyttere som er 20 år eller yngre. Der var finale kravet 241-245. Men å nå 247 og kongelaget var helt surrealistisk, helt uventet og utrolig moro. Det har vært en drøm fra jeg var liten, forteller Vatland.

Lokal skytterprinsesse
Den 20 år gamle Linn Christine Vatland opprinnelig fra Jørpeland, men bosatt på Bryne i Time kommune er dermed med i Time Skytterlag på Landsskytterstevnet på Evje i år. Hun begynte å skyte som 9 åring i Jørpeland Skytterlag, men flyttet til Bryne som 18 åring for å kunne utvikle seg som skytter og trene mer. Time skytterlag er et lag med høy kompetanse og mange Norgesmestre og et av Norge beste lag.

Gode resultater tidligere
Hun har tidligere deltatt på fire landsskytterstevner så hun begynner å bli en etablert skytter blant toppen i Norge. Sandnes i 2014 kom hun til finalen for eldre rekrutt (14-15år). I Målselv 2016 ble hun tatt ut til ankeretappe for Rogaland og endte på 3.plass av 50 deltakende samlag. I Førde og Stjørdal i hendholdsvis 2017 og 2018 nådde hun ikke helt opp på listene. Men tok seg til finalen på bane og en 23 plass på feltskyting.

Moderate forventninger
Jeg har ingen forventninger for kvelden og kongelaget. Jeg skal nyte vært øyeblikk over en drøm jeg har hatt lenge. Resultatet blir som det blir men jeg vet jeg er kapabel til å skyte 100. Skyter jeg 100 blir jeg prinsesse og skyter jeg 99 eller mer blir jeg best på U20. Jeg har stor respekt for mine konkurrenter som både er tidligere prinser, konger, dronninger, prinsesser. Dette er skyttere jeg har sett opp til fra jeg var mindre. Spesielt er det vel undt at Tor Harald Lund får skive 1. Han har vært en av norges beste i over 30 år. Men aldri helt nådd opp på LS etter han ble konge som 19år, forteller Vatland.

Årets sesong har vært noe svakere en ifjor med lite trening da jeg jobber som elektrolærling i tillegg til skole i vinter/vår. Landsskytterstevnet er alltid en flott tid for å møte kjente skyttervenner fra andre sider av landet. Egne og andre sine prestasjoner er kun en bonus. Selv om alle selvfølgelig har forhåpninger for egen prestasjon, legger hun til.

Kongelaget er betegnelsen som brukes på det siste finalelaget for seniorklassene 3-5 på Landsskytterstevnet. Vinnere på finalelaget blir utnevnt til Konge, Dronning, Prinsesse eller Prins.

Foto hovedbilde: Time Skytterlag

One Comment

Legg igjen en kommentar