Lokalt serveringssteder oppfordrer folk til å komme seg ut tidligere

Etter at de nye koronareglene trådde i kraft hvor serveringssteder må stenge dørene for nye gjester kl 22.00 og skjenkestopp ved midnatt, har det blitt en krevende ny hverdag for lokale serveringssteder.

For serveringssteder med skjenkebevilgning må dørene stenges for nye gjester klokken 22.00 alle dager, i tillegg stenges kranene ved midnatt. I en bransje hvor nok de fleste erfarer at den største andelen av gjestene normalt kommer inn dørene rundt midnatt. Er det i disse dager en krevende oppgave med å få besøkende ut dørene tidlig nok.

Fra venstre: Kristine Alsvik Slåtto og Helge Alsvik. Foto: iRyfylke

Helge Alsvik, medeier i Senze Lounge Bar i Jørpelandsvågen, forteller at det er en krevende oppgave å endre folks vaner med å gå ut noen timer før de normalt går ut. Han kan fortelle at Senze har inngått en avtale med Barkved Taxi om gjester som skal til og fra Senze kun betaler minstepris for turen.

Om lokale serveringssteder skal overleve disse tiltakene, må folk ut å bruke disse stedene tidligere på dagen. Dette gjelder ikke bare Senze, men alle andre serveringssteder i kommunen, avslutter Alsvik.