Mor og datter åpner kaffebar på Tau

Onsdag åpner Kafé Marthel i Bergtunet på Tau. En drøm som endelig går i oppfyllelse for de to nybakte gründerne, mor og datter, Siv og Rebecca Sørbø. Konseptet er kafé/kaffebar med hovedfokus på den nydelige smaken av kaffe og noe å bite i.

De siste ukene har det vært hektisk aktivitet i lokalet på Tau. Plassbygd disk, mye interiør, møbler og produkter som må være klart til åpningen. Duoen er veldig fornøyd med slik lokalet har blitt og gleder seg til de siste brikkene skal på plass før onsdag. Uten familien hadde dette aldri gått forteller begge to, nærmeste i kor. Ære være dem er vi nå ferdig med det meste av tungt arbeid.

Det er et imponerende stykke arbeid de har gjort. I lokalet får du oppleve en fantastisk atmosfære, med et gjennomført og perfekt møblert lokale. Forskjellige sittegrupper både for avslapping, grupper og ved vinduer for å nyte den flotte naturen rett over veien. I lokalet er det selvfølgelig også både spill for alle aldre og tegnesaker slik at alle kan kose seg her, sier Siv entusiastisk.

Hvorfor valget falt på akkurat Tau var nok ikke helt tilfeldig. Vi følte lokalet i Bergtunet svarte på alle punkter med lokasjon, størrelse og nærhet til natur, sier Rebecca. Gründerne er enige om at Tau er i en god utvikling, valget angrer de ikke på. Med en kombinasjon av nytt lokale med mye grønt og turområdet like utenfor dørene føler de at valget var enkelt. Begge fremhever de store vinduene i fasaden. Med disse store vinduene kan vi skape en god og hyggelig atmosfære inne, men samtidig får du nesten alt naturen byr på rett utenfor vinduene, forteller de.

Både Siv og Rebecca har i mange år tenkt tanken på å starte noe selv. Og for rundt en 7-8 måneder siden tilspisset det seg og tankene begynte virkelig å settes ut i virkelighet. Begge er enige i at det på Strandalandet har manglet akkurat dette med kaffebar konsept. Et sted med god atmosfære, der kaffe og smaker er i fokus. Rebecca er kaffeelskeren av oss forteller mamma Siv. Rebecca forteller selv at hun i all tid alltid har vært opptatt av god smak og har interessert seg for kaffeens opphave og historie.

I dag fikk damene innviet de nye t-skjortene

Rebecca betegner moren Siv som den ubersosiale blant de to. De begge har tatt grunnkurs i Barista mest for å sørge for at sluttproduktet kundene får er av ypperste kvalitet. I kaffebaren serveres utelukkende kvalitetskaffe som betegnes som «spesialkaffe» og denne blir levert fra Norges største og eldste kaffebrenneri. Kaffebønnene som brukes kan også kjøpes med hjem.

De trekker også frem te, som selvfølgelig også blir servert. Her selges forskjellige typer te og de prøver å ha et variert utvalg alt fra lyse til mørke typer.

Gründerne smører alt selv i kaffebaren, men på baksten er de super fornøyd med et kjempe godt samarbeid med Fiskå Bakeri. Fiskå Bakeri skal levere all bakst klar til påsmuring til kaffebaren og etter ønske fra de nye gründerne skal bakeriet lage Prinsessestang. Dette er vi veldig fornøyd med sier Rebecca og legger til at den foreløpig kun blir i salg hos dem.

For gründerne er det viktig med variert tilbud, så de ønsker å kunne tilby noe til alle. De trekker frem glutenfritt og sukkerfritt som aktuelle produkter i starten. De er begge enige om at det blir nok en innkjøringsperiode med prøving av forskjellig, og de setter veldig stor pris på tilbakemeldinger på ønsker fra kunder.

Duoen er også opptatt av lokale produsenter, så Grønnevik-produkter er selvsagt på plass. De forsøker også så godt det lar seg gjøre å få produkter fra lokale produsenter. Men de begge innrømmer at de med tiden nok blir bedre på dette også.

Hjelpen gründerne fikk hos Kari Sand i Strand kommune beskrives som utrolig god. Hun har veiledet og gitt oss masse informasjon som har hjulpet oss til å være bedre rustet til å klare ting selv, forteller damene.

Ellers håper de begge å se mange folk på onsdag kl 12.00 under den offisielle åpningen, da kommer ordføreren og kultursjefen også.

Her åpner Kafé Marthel, onsdag kl 12.00

One Comment

Legg igjen en kommentar