Nå er Solspeilet permanent belyst

Denne helgen slo kunstner Stian Heimlund Skjæveland bryter på, og Solspeilet på Klungholmen vil nå være belyst permanent etter mørkets frembrudd. Fra søknad til alt var klart tok det over syv måneder.

-Skjæveland jubler over at lyset endelig kan settes på permanent etter lang ventetid.

I midten av september søkte Skjæveland om dispensasjon for landsstrøm til Klungholmen. Og i slutten av samme måned ga kommunen dispensasjon, som senere ble påklaget av Naturvernforbundet.

18.november avviste lokalpolitikerne i forvaltningsutvalget klagen og saken ble oversendt Statsforvalteren i Rogaland som endelig klageinstans. Statsforvalteren brukt lang tid og 9.februar avviste også Statsforvalteren klagen fra Naturvernforbundet.

Derfra brukte Strand kommune to måneder på å befare og signerte avtale med Skjæveland. Dette ble sluttført forrige uke, og denne uken var alt klart til å slås på.

På tross av den lange behandlingstiden er Skjæveland glad for kommunens positive holdning til tiltaket som vil sette kunstverket i skjærgården ytterligere på kartet. Fremover vil Solspeilet belyses etter mørkets frembrudd og hjertet i Jørpeland bypark vil synes godt spesielt fra Jørpelandsholmen på kveldstid.