Nær 100 flere fullvaksinerte denne uken

Denne uken har ytterligere 93 personer blitt fullvaksinerte mot koronaviruset i Strand. Det gjør at antallet fullvaksinerte nå er på 523 personer mot 430 når uken startet.

Når uken startet på mandag var totalt 430 personer fullvaksinerte i Strand mens 338 personer kun hadde fått første dosen av vaksinen. Når klokken for de fleste slo helg fredag ettermiddag hadde ytterligere 93 personer blitt fullvaksinerte. Det er en økning på 22% denne uken alene.

I tillegg til de som hadde fått andre og siste dose med vaksine, var det ytterligere 84 personer som har fått første dose. Dette gjør at det totalt er 422 personer som nå kun har fått første dose mot 338 når uken startet.

Totalt er det satt 1468 vaksinedoser i Strand per uke 10.

Forventer færre vaksiner kommende uke

Denne uken gikk Folkehelseinstituttet og Legemiddelverket til det skritt å stanse vaksineringen med AstraZeneca på bakgrunn av meldinger om potensielt alvorlige bivirkninger.

Les mer: Stopper vaksinering med AstraZeneca etter dødsfall i Danmark

I neste uke var det ventet at Strand skulle få drøyt 100 doser med AstraZeneca. Vaksinestansen fører til at Strand dermed får drøyt 55% av de vaksinedosene som var planlagt. De kommunen står igjen med er 120 doser med Comirnaty.

Les også: AstraZeneca-stopp trekker vaksineringen i Strand ut i uviss tid