Nasjonal skjenkestopp rammer flere lokale skjenkesteder

På regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen fredag, offentliggjorde helseminster Bent Høie at det fra lørdag 8.august ble innført nasjonal skjenkestopp kl 00.00.

Dette betyr at fra i kveld stenger nasjonale og lokale skjenkesteder kranene kl 00.00, to timer før normal skjenkestopp. Og for noen rammer dette mer enn for andre.

Nyåpnede Senze Lounge Bar fikk kun to dager med normale skjenkeregler

Daglig leder og medeier Kristine Alsvik Slåtto og medeier Helge Alsvik

Daglig leder Kristine Alsvik Slåtto forteller iRyfylke at det selvfølgelig er dumt at de må stenge kranene tidligere rett etter åpningen. Hun legger ikke skjul på at de på grunn av den nasjonale skjenkestoppen vil miste timer med inntekt. Men enn så lenge er det ikke den verste regelen som er innført, legger hun til.

Slåtto oppfordrer alle kundene til å bidra slik at smittevernreglene følges slik at de får holde åpent. Dette gjelder både 1 meter avstand fra gruppene, at alle har sitteplass og ikke står/går rundt i lokalet. De aller fleste kundene er flinke, men Slåtto forteller at de allikevel jevnlig må minne folk på å sitte ned eller holde avstand.

Ut over dette forteller Slåtto at de har fått en god start med det nye konseptet i Jørpelandsvågen, og hun takker alle som har valgt å besøke Senze Lounge Bar.

Radlaren er bekymret for at dette kan bety mer smitte på hjemmefester

Daglig leder på Radlaren pub Connie Barka ser på det nye tiltaket med skjenkestopp på lik linje med resten av utelivsbransjen, det er trist. Nok en gang så måtte det gå utover oss, legger hun til.

Hun forteller at mye av smitten kan spores tilbake til hjemmefester blant ungdom. Derfor mener jeg at det er bedre at folk samler seg på uteplasser der det er påbudt og kontrollert smittevern. Barka forteller at hun er redde for at det kan bli enda mer smitte om folk skal samles hjemme og ha fester.

  • Radlaren tar tiltaket på sterkeste alvor og kommer til å gjøre alt de kan for å holde godt smittevern i tiden fremover.

Om det får noen økonomisk konsekvens er vanskelig å si enda. Det kommer helt ann på om Jørpelands befolkning kommer til å bruke tiltaket på en positiv måte, at de for eksempel kommer til oss tidligere på kvelden, sier Barka.

Barka er tydelig på at den nasjonale skjenkestoppen får konsekvenser for fremtiden. Vi hadde håpet at det skulle bli lettet på tiltakene og ikke innstramming, avslutter hun.

Villa Rosehagen blir i liten grad rammet

Foto: Villa Rosehagen

Daglig leder i Villa Rosehagen, Sonja Hargaut sier at den nye nasjonale skjenkestoppen gir i liten grad konsekvensen for dem. De er først og fremst et spisested, sier hun.

Hargaut føler derimot med de som blir rammet av den nasjonale skjenkestoppen. Men legger til at det likevel er viktig å følge de nasjonale føringene.

De nye reglene har ingen betydning for Sommerteltet

Sommerteltet i Jørpelandsvågen. Foto: iRyfylke

Rune Harestad i ERA Konserter & Undeholdning sier i en kort kommentar at de nye regelen ikke har betydning for Sommerteltet i Jørpelandsvågen. Det er forholdsvis samme regler som før og vi stenger alltid før kl 00.00, legger Harestad til.