Norsk Folkehjelp Strand og Forsand står på under koronakrisen

Frivillige fra Norsk Folkehjelp Strand og Forsand har gjennom hele helgen vært tilstede og utført adgangsregistrering og smittereduserende tiltak for besøkende på kommunalt pleiehjem.

Foto: Norsk Folkehjelp Strand og Forsand

Mandag satte de også opp telt utenfor legesenteret på Jørpeland. Teltet er for dem som har bestilt legetime og har symptom på luftveisinfeksjon. Disse skal ikke gå inn på legesenteret, men møte opp og vente på parkeringsplassen til de får signal til å komme inn til testing i teltet. Her vil det i første omgang bli tatt blodprøver av pasientene. Det er kommunens eget helsepersonell som drifter tjenesten.

Foto: Norsk Folkehjelp Strand og Forsand

Norsk Folkehjelp Strand og Forsand har svært mange medlemmer som er klar til å hjelpe dersom det blir behov. Men det er stort fokus på å opprettholde den normale beredskap for eventuelle andre hendelser nå som helsesektoren jobber under høytrykk. De MÅ derfor prioritere nøye hvem og hvor de gjør innsats, samt hvilken innsats de kan gjøre. Dette fordi alt de nå foretar seg KAN gå utover eventuelle redningsaksjoner som måtte komme midt opp i koronasituasjonen.

Vi er klare på alle forespørsler som måtte komme og har mange hender som nå står klare til å hjelpe, skriver de i en oppdatering på Facebook.

HJELP OSS Å HJELPE – HOLD DEG FRISK og fokuser på de tiltakene myndighetene kommer med. Sørg for å IKKE spre smitte – vask hendene ofte, oppfordrer de avslutningsvis.

Legg igjen en kommentar