Norsk Frukt- og Laksefest skal endre navn – Har du gode innspill?

Som tidligere skrevet i lokalpressen skal Norsk Frukt- og Laksefest endre navn. Nå søker de hjelp fra deg og meg

På sin facebookside skriver de; Som de kanskje har fått med dykk via media, er me inne i ein prosess der me ønsker å endre navn på festivalen.

Det er to hovedårsaker til at festivalen ønsker å endre navn.

1. Ønsker eit meire generelt navn, då dagens navn fordrar at festivalen er veldig spissa på innhaldet frukt og fisk. Me ser at det er vanskelig å få til, og me får stadig tilbakemeldingar i frå publikum som er skuffa/forundra over at det ikkje er meire frukt og fisk tilstades.

2. Me ser og at navnet medfører ein del forvirring ved uttale og i skriftform. Me opplever ei rekke ulike variantar, og dette ønsker me å gjere noko med, slik at me får eit enklare navn, der det ikkje er noko tvil om kva festivalen heiter.

Me vil understreka at festivalen framleis skal fokusera på det Hjelmeland er gode på, og kjent for, då spesielt frukt og fiskenæringa, men med ei oppmjuking er det lettare å inkludera andre viktige næringar i kommunen og i distriktet ellers.

Om du har noen gode forslag, ber festivalen om at du legger ut navneforslag i kommentarfeltet, med en begrunnelse om hvorfor akkurat det navnet vil passe for festivalen. Du kan også send dette på mail [email protected].

Festivalen lover en overraskelse til den som forslår det navnet festivalen går for.

Legg igjen en kommentar