Ny uke starter uten smitte i Strand

Uke 8 starter uten registrert smitte i Strand kommune. Forrige smittetilfelle var for seks dager siden og var en person som ble betegnes som gjennomreisende. 2,3% av alle som er testet i 2021 har fått påvist smitte av koronaviruset.

Mandagens tester viser at det ikke er registrert smitte i starten av uken i Strand kommune.

I forrige uke ble det registrert smitte hos en mann i 20-29 års alderen, som ble betegnet som gjennomreisende. Det kom senere også inn melding om at smitten var av en mutert virusvariant. Det ble derfor tatt ekstra forhåndsregler og 10 personer ble satt i karantene og testet fortløpende.

Strand kommune skulle komme tilbake til hvilken virusmutasjon det var snakk om fredag 19.februar, men enn så lenge er det ikke gitt noen oppdatering på dette. Kommunen opplyste dagen etter at smitten ble oppdaget at personen ikke oppholdt seg i kommunen lenger.

I forrige uke opplyser Strand kommune å ha gjennomført 180 tester for koronaviruset. Av disse var kun ett tilfelle positivt. Per 21.februar har Strand kommune gjennomført 1960 tester for koronaviruset i 2021 og av disse har 45 vært positive. Dette betyr at 2,3% av de testede har fått påvist smitte.