Nye eiere inn i Hageland Strand – Vil utvikle flere nye konsepter

Kristoffer Voster overtar 1.mars driften av Hageland Strand på Jørpeland. Han gleder seg allerede til å ønske gamle og nye kunder velkommen i nyoppusset butikk noen dager senere. Foto: iRyfylke

Mandag 1.mars overtar Kristoffer Voster(24) driften av Hageland Strand på Jørpeland. Med seg på eiersiden har han sin gode venn Marius Eriksen.

Kompisene Kristoffer og Marius har siden slutten av 2020 jobbet med å sluttføre overdragelsen av Hageland på Jørpeland. På nyåret var avtalen i boks og nå kribler det i fingrene med bare dager igjen av den offisielle overdragelsen.

Kristoffer Voster. Foto: iRyfylke

Åpner et nyoppusset og luftigere lokale noen dager ut i mars

Fra 1.mars stenger de butikken å planlegger en skikkelig overhaling av lokalene. For det meste blir det maling og små reparasjoner, men vi håper at med enkle grep blir butikkdelen av hagesenteret litt mer åpent, forteller en engasjert Voster.

Voster kan avsløre at de planlegger åpning i ny drakt allerede torsdag 4.mars kl 12.00. Han betrygger uansett om at den offisielle åpningen blir godt annonsert på Hageland Strand sin facebookside. Han lover også en korona-vennlig åpningsfest. Vi må gjøre det så stort og staselig som overhode mulig, poengterer Voster.

Det meste av hageredskaper og utstyr til hageslanger, ugressfjerning mm. Foto: iRyfylke

Vi treffer Voster utfor lokalene han snart skal overta. Rundt er det mye som skjer. Dagens eiere er i full gang med smårydding rundt på tomten. Voster skal selv flytte inn i eneboligen som er i tilknytning til hagesenteret. Han røper at det blir utrolig deilig å nærmest gå ned én etasje så er han på jobb.

Voster har flere års erfaring fra hagesenter. Tidligere jobbet han flere år ved et hagesenter i Stavanger. Han forteller at planene om å drive et hagesenter selv i hjembygda er noe han har båret i flere år. Når denne sjansen kom kunne han ikke la den gå forbi seg.

Ønsker å prøve ut nye konsepter men vil tilby de samme varene som er i dag

Foto: iRyfylke

En av de største endringen blir nok at vi kommer til å ha mer søndagåpent, sier Voster. Mulig vi også gjør noe med åpningstidene ellers i uken, men det er enda usikkert. Mer søndagsåpent er et viktig tiltak for Voster, som håper det blir så mye som mulig av. Mens vi står å snakker skyter Voster plutselig inn, «snitt» vi kommer nok til å tilby et begrenset utvalg av snittblomster. Han ønsker ikke å forsøke å konkurrere mot andre blomsterbutikker, men han mener det er naturlig å tilby et lite utvalg snittblomster som følger de forskjellige sesongene og fargene når en driver hagesenter.

En del av avdelingen med hagemøbler. Foto: iRyfylke

I tillegg til at hagesenteret vil ha det aller meste av dagens sortiment, vil Voster fremheve at butikken har en stort areal kun for hagemøbler. I tillegg vil du kunne handle det aller meste til hage og uterom. Planter, blomster, interiør, hageutstyr, krukker i alle størrelser og masse mer.

Blir trolig Strands mest belyste butikk

Foto: Privat

De fire siste årene har Voster og samboeren pyntet huset sitt i Tulipanvegen på Jørpeland. Mengden pynt har bare eskalert med årene, og hvert år er det noe nytt. Det var trolig stor fortvilelse blant innbyggerne i kommunen når paret solgte huset i slutten av 2020, og spørsmålet om belysningen dukket opp et annet sted kom umiddelbart.

Voster kan røpe at alt av julelys de hadde på huset sitt i Tulipanvegen gjennom flere år skal monteres på hagesenteret når julen nærmer seg. Det vil i tillegg blir et gjennomgående juletema i hele butikken. Han kan også meddele at han for noen uker siden allerede har vært på årets julemesse og alle varene for julen 2021 er plukket ut. Han kan love tidenes julebutikk med juledekorasjon, julebelysning og masse mer, rett og slett det meste du kan trenge til juledekorasjonen.