Nyttårsmottakelse – Kåring av ærespriser

Under torsdagens nyttårsmottakelse var det duket for å gjøre heder og ære for de som stikker seg ut mest i kommunen. Prisene Årets Ildsjel, Årets Strandbu og Ungdommens Kulturpris skulle deles ut.

Kåring av Årets Ildsjel
Det var frivillighetsdronning Heidi Rygh Bowitz i Strand Frivilligsentral som kunne fortelle publikum at Årets Ildsjel jobber for de svakeste i samfunnet. Deres arbeid som frivillige på kafeen Åpen Dør på Jørpeland startet for over 6 år siden og bidrar til at rusmisbrukere og tidligere rusmisbrukere har et tilbud og gå til. Her deles det ut varme måltider og klær, arrangeres aktiviteter med mer.

Vinnerne av årets Ildsjelpris er ekteparet Terje og Reidun Vasstveit

Ekteparet Terje og Reidun Vasstveit og Ordfører Irene Heng Lauvsnes. Foto iRyfylke

Kåring av Årets Strandbu
Ordfører Irene Heng Lauvsnes har tidligere uttalt at det var mange gode kandidater til Årets Strandbu. På bakgrunn av det utrolige arbeidet med å arrangerer Ryfastløpet som samlet over 6000 løpere i forskjellige klasser og idrettsgrener, tildeles Årets Strandbu til Staal Jørpeland IL og Midtbygdens Idrettslag.

Fra venstre: Ordfører Irene Heng Lauvsnes, Beate Jåsund (MIL), Gunnar Amdal (Ryfylke Trelast), Anne Carr Jørpeland (Stall) og Rune Harestad (Staal)

Kåring av Ungdommens Kulturpris
I denne kategorien var det Ungdomsrådet som fikk æren av å dele ut prisen. De forklarte at de hadde fått mange gode nominasjoner. Med semifinalplass i Norske Talenter var det saxofonisten Lars Fotland Bøe som stakk av med seieren og ble fikk tildelt Ungdommens Kulturpris.

Lars Fotland Bøe. Foto: iRyfylke

Legg igjen en kommentar