Olabilløp under neste års Taudagen

Fredag formiddag lanserte Taudagen på facebook at under neste års Taudagen blir det Olabilløp. Planene kom etter at en ivrig Taudagen-entusiast spurte om ikke det var mulig å få til.

Janne Heng, som står i spissen for Taudagen, skriver at dette spørsmålet satte tankene i kok. Etter å ha drømt seg tilbake til barndommen når hun løp mellom naboer, trevarehandlere, rørleggere og butikker som solgte barneutstyr for å få samlet inn alt mulig så de fikk bygd rennebilene sine, var tanken klar. Dette MÅ vi bare få til, skriver hun.

Heng hadde selv en nabo som hadde verksted i kjelleren å hjalp henne og vennene med å sette sammen noe brukbart. For de minste barna kan det være lurt å få hjelp av foreldre eller andre voksne, men ungene må få være med å bestemme, oppfordrer hun. Hun er også overbevist om at tar du deg en tur rundt til naboene dine så finner du både gamle sykler, barnevogner og masse mer du kan bruke.

Videre skriver Heng hva hun ser for seg; Noen biler er geniale i sin enkelhet, mens andre er overdådige i sin kreativitet og morsomme påfunn. Noen har kledd seg ut, mens andre er mer opptatt av at outfiten skal gi minst mulig luftmotstand. Noen kjører fryktelig fort, mens andre satser på sjarm og underholdning. Noen kjører alene, noen kjører sammen, mens noen har mor eller far halsende etter for å bremse på farten, noen har kanskje også et rykte å ta vare på fra barndommen?

Det blir kåring av vinnere i ulike kategorier. Hvilke kategorier er enda usikkert sier Heng. Men det kan for eksempel være design, fart, kreativitet osv.

Heng håper også lokale firma kan finne frem konkurranselysten. Ingenting hadde vel vært kulere en smykke ut butikken, verkstedet ellee kontoret med diplom som årets olabilløp vinner i bedriftskategorien.

Trill olabilen ut av garasjen eller lag en ny og bli med på Taudagens olabilløp 28 mars.
 
Besøk Taudagen på Facebook her
 

Hva er en olabil tenker kanskje noen

 
Olabil er en hjemmelaget bil uten motor med plass til en person. Bilen får framdrift av gravitasjon og er dermed avhengig av en nedoverbakke for å fungere.
 
Her kan du få tips til hvordan du lager en Olabil:
http://www.olabil.no/div/byggolabil.htm

Legg igjen en kommentar