Onsdag åpner Ryfylke Bakeri og Konditori i nytt lokale på Tau

Onsdag neste uke åpner Ryfylke Bakeri og Konditori endelig dørene i sitt splitter nye lokale i kjøpesenteret R13 på Tau. Kl 09.00 åpnes dørene til det som har blitt en nydelig kafé i hjertet av Tau.

Kjøpesenteret ble offisielt åpnet 26.mars og butikkene som åpnet da var Coop Extra, JYSK, Europris og Strand Autosalg og Pizzabakeren. Mens Meat & Eat, Apotek1 og Ryfylke Bakeri og Konditori utsatte åpningen.

Foto: Privat

For Ryfylke Bakeri og Konditori sin del var det i utgangspunktet en del butikkinventar som ble stoppet i forbindelse med grensestengingen i lys av koronasituasjonen som gjorde at de ikke fikk åpnet tidligere. Daglig leder Gunvor Fiskå forteller at de hadde kjøpt disker, brødhyller, møbler og utstyr som skulle produseres på en fabrikk i Tyskland. Dette skulle kommet til Norge sammen med montører som skulle montere dette i kafeen. Så ble grensene stengt for både folk og varer, og da stoppet det opp.

Foto: Privat

Etter en stund fikk fabrikken omsider sendt møblene og lokale folk har montert for oss, legger hun til. Nå har lokalet vært klart en stund, og jeg er såååå klar for å åpne, forteller Fiskå.

De har iverksatt smitteverntiltak ved at flere av bordene ikke er i bruk, slik at avstand sikres for de gjestene som vil sitte i kafeen. Så oppfordrer vi alle til avstand og å vaske hender dersom de skal spise hos oss. Betjeningen har skjerpet rutiner for vask av kontaktpunkter, og andre rutiner for å ikke spre smitte. Normalt har kafeen sirka 50 sitteplasser, men dette blir begrenset i starten, sier Fiskå.

Foto: Privat

Fiskå er veldig ærlig på at hun er usikker på om det er fornuftig å åpne eller ikke. Men nå velger hun å åpne i håp om at innbyggerne på Tau savner å kjøpe brød, kaker, påsmurt og masse godt med hjem. Det hadde kanskje vært smartere og holde stengt å fått utbetalt mer i kompensasjon fra staten. Men vi velger heller å åpne, avslutter Fiskå som gleder seg til onsdag når hun kan vise frem den flotte nye kafeen.

Foto: Privat

Legg igjen en kommentar