Oppsummering fjerde kvartal 2020

I fjerde og siste kvartal av 2020 kunne vi lese om alt fra når Rita Fotland Bøe og mannen fikk uventet besøk i stua under livesending, en mengde trafikkuhell, et stramt kommunebudsjett og mot slutten av året Arvid Håheims bortgang og en tragisk ulykke på Randøy.

I oktober kunne du lese om da Rita Fotland Bøe og mannen Kåre Bøe fikk uventet besøk i stua under livesendingen sin. Rita og Kåre har hatt stor suksess med livesendinger både alene og i regi av Dansebandradioen under koronapandemien. I Hjelmeland derimot fikk en innbygger en naken mann hamrende på døren midt på natten. I Politirådet i Strand kom det frem at stadig yngre gjerningspersoner er en del av kriminalitetsbildet i kommunen. I tillegg kjørte en bil utenfor veien på Grønevoll, mens en annen krasjet i en stolpe på Idse og en kvinne krasjet i et skilt på Tau.

I november skjerpet Strand kommune koronareglene og i forkant av dette ble det kjent at det var et mulig utbrudd av koronaviruset etter en begravelse på Tau. 13.november innstilte Boreal Sjø Høgsfjordsambandet på ubestemt tid, samtidig samme måned var det røykutvikling i Ryfylketunnelen, trafikkuhell i Ryfylketunnelen, en bil i feil løp stengte Ryfylketunnelen, en 20åring mistet lappen i Ryfylketunnelen og fem fikk bøter i Ryfylketunnelen en lørdag kveld tidlig i november. Foruten dette la rådmannen frem sitt strammeste kommunebudsjett i Strand kommune, til forargelse for mange. Forslag som nedleggelse av Nordre Strand Oppvekstsenter ble igjen lagt frem, i tillegg til mange andre upopulære kutt. Blant annet kutt i Fritidsfabrikken i Torghuset og kutt i tildelinger til idrett og frivilligheten.

Som de foregående månedene var også nyhetsbildet i desember veldig variert. I desember fikk vi den triste nyhetene om at kommunestyrerepresentanten Arvid Håheim hadde gått bort. Og i romjulen skjedde det et uhell i forbindelse med trefelling på Randøy som resulterte i dødsfall. Og Strand kommune ble berørt av at sofistikert internasjonalt russisk hackerangrep. Vi fikk også nok en gang kommet sammen når julenissen arrangerte julekortesje rundt på Jørpeland. I desember kunne vi også lese at arbeidstilsynet nå har engasjert seg i saken om inneklimaet på Jørpeland Ungdomsskole. 4. desember sa også Strand kommunes kultursjef Trond Ole Paulsen opp sin stilling. Mot nyttårsaften kunne vi også lese at Dyrebeskyttelsen Norge krevde forbud mot fyrverkeri i privat regi. Den mest leste saken i desember var allikevel at tre personer mistet lappen i samme kontroll i Ryfylketunnelen bare fem dager før jul.

De mest leste sakene i fjerde kvartal 2020

Tre mistet lappen i Ryfylketunnelen i kveld (desember)

Mulig smitte på arrangement i Strand (november)

Røykutvikling i Ryfylketunnelen (november)

Fikk uventet besøk i studio midt under direktesending (oktober)

Strand kommune skjerper koronareglene lokalt – Hold dere hjemme (november)

MF Preikestolen tilbake i drift fra kl 11 (oktober)

Leserinnlegg – Jørpeland i Mitt Hjerta (oktober)

Julenissen arrangerer julekortesje for frivilligheten på Jørpeland (desember)

Trafikkuhellet i Ryfylketunnelen (november)

Fem bøtelagt i Ryfylketunnelen lørdag kveld (november)