Oppsummering første kvartal 2020

De tre første månedene av 2020 bydde på mye forskjellig. I begynnelsen var det mye som dreide seg om Ryfylketunnelen men mot slutten av kvartalet var alt glemt når Norge stod midt i en global pandemi.

Januar handlet mye om Boreal og oppstarten av den private ferjedriften på Høgsfjorden. Også busstilbudet i Ryfast var et hett tema i januar.

Februar og slutten av januar gikk for det meste med på saken om retningslinjene for kunst i kommunale bygg og uterom hvor Strand kommunes kultursjef tydelig ønsket å begrense mulighetene for lokale kunstnere til å delta i konkurranser i egen kommune. Kultursjefens nei til lokale kunstnere – Dokumentet som ekskluderer lokale kunstnere og etter fulgt av dette reagerte flere lokale kunstnere på kultursjefens ekskludering.

Mars startet rolig men før halve måneden var gått smalt koronaviruset ned over hoden på hele Norge. Pandemien var blitt et faktum og landet stengte ned. Vi følte dermed et ansvar med å formidle informasjon og dette gjorde vi med glans. Mars måned satte rekord på antall publiserte artikler og den dag i dag er enda ikke rekorden slått. Spaserlauget delte ut Antibac på Jørpeland torg og generøsiteten endte i 51 utdelte kopper med Antibac til folk som ønsket.

De mest leste sakene i første kvartal 2020

Boreal Sjø brøt tausheten i ettermiddag (januar)

Nye korona-tiltak i Strand kommune (mars)

Problemer med Høgsfjordferjen (Januar)

Den populære 7-nutsturen, Jørpeland Rundt, blir tre dagers festival (januar)

Barn kan ikke gå tapt før noe gjøres (januar)

Busstilbud mellom Strand og Stavanger (januar)

Leserinnlegg – Ryfast vs Høgsfjordferja (februar)

Boreal startet opp bussruter gjennom Ryfast (januar)

Boreal Sjø tar grep på Høgsfjorden (januar)

Politikerne i formannskapet gikk i går kveld mot lokale kunstnere (februar)