Oppsummering tredje kvartal 2020

Tredje kvartal, bestående av juli, august og september ga trafikkrekord gjennom Ryfylketunnelen. Samtidig ble tilgangen til Preikestolen stengt og politiet måtte rykke ut til trafikale problemer ved Preikestolen parkering. Det ble åpning av skateparken i aktivitetsparken på Jørpeland og Minedykkerkommandoen hentet opp en bombelignende gjenstand i skjærgården utenfor Jørpeland.

I juli ble det kjent at grunneier Strand kommune og Stiftelsen Preikestolen ikke ga tillatelse til helikoptertransport av innspillingsutstyr opp til Preikestolen når artist Mira Craig bisto en ung artist med et musikkvideoprosjekt. Vi kunne også lese om Jarle Sædberg fra Jørpeland som stolt viser frem Solspeilet til hele Norges befolkning når han er ute på veien med sin bobil. I juli ble også Preikestolen stengt av politiet etter en utfordrende redningsaksjon av en omkommet mann. Det var også så store trafikale problemer ved Preikestolen parkering at politiet måtte rykke ut.

I begynnelsen av august åpnet Senze Lounge Bar i hjertet av Jørpelandsvågen, siden den gang har det både vært utfordrende og inspirerende for driverne. I august ble også konkurransen om utsmykning i Flerbrukshallen på Jørpeland utlyst med store feil og mangler. Håndteringen av kunstsaker i kommunen fortsatt sirka der det slapp ved Superparken, uten styring og med manglende kunnskap. Strand kommune ga tidligere i 2020 en ugyldig dispensasjon til to badstuer på Revsvatnet ved Preikestolhytta. I en artikkel i august avdekket vi at dispensasjonen var ugyldig og ikke ihht lovverket. Senere omgjorde kommunen vedtaket uten at det spesifikt kom frem at det var forhold iRyfylke påpekte. Helt i slutten av august åpnet også Strand kommune skateparken i aktivitetsparken etter flere måneders utsettelse hvor deler av utsettelsen var relatert til koronapandemien.

I september handlet det mye om kunstsakene igjen, og denne gang var det håndteringen av utsmykning av flerbrukshallen som sto for tur. Igjen var det total skivebom sett i lys av februars endring av retningslinjer for kunst i kommunale bygg og uterom. På tross av dette presterte kunstutvalget med kultursjefen som leder å lyse ut en åpen konkurranse ute kriterier for valg av kunstner jf retningslinjene til kommunen. Kultursjefen mente innblandingen fra kunstnerorganisasjonene var provoserende og utidig. I september var også Marinen på besøk på Jørpeland til alle beskuelse. Årsaken skal ha vært tips om en minelignende gjenstand mellom Fjellsholmen og Raunane. I tillegg gjennomførte Strand Discgolf Klubb Holmen Open i nydelig høstvær.

De mest leste sakene i tredje kvartal 2020

Kan forvente stengt sti opp til Preikestolen onsdag (juli)

Se bilder fra åpningen av Senze Lounge Bar (august)

Preikestolen stengt fra morgentimene onsdag (juli)

Ryfylketunnelen stengt i retning Tau (august)

Kunstprosjektet i flerbrukshallen inneholder flere feil og mangler (august)

Vegvesenet hever Ryfast-kontrakt med Tecsidel (august)

Pressemelding fra Strand kommune (august)

Målt til 128 km/t i Ryfylketunnelen (august)

Klar melding fra Norled – Sitt i bilen under overfarten (august)

Trafikkulykke på Jørpeland (august)