Overrasket over kommuneadministrasjonens planer og arroganse

Vi har tidligere skrevet om at kommunen nå arbeider med en omfattende plan for Jørpelandsvågen. Dette ble orientert om på et kommunestyremøte i slutten av august av virksomhetsleder for plan og forvaltning, Sven Norland.

I kjølvannet av dette har det kommet flere sterke meninger rundt planene. Det påpekes særlig på hotell på Sagholmen og plassering av bygningen til Fremad II og Idsal.

Ikke inkludert i prosessen
Helge Alsvik er daglig leder for Vågabakken 30 AS som eier nedre del av bygningsmassene i Vågabakken. Disse eiendommene vil være direkte involvert i planene kommunen nylig har presentert for Jørpelandsvågen.

Kommunen sier videre at de har hatt møter med «alle» som blir direkte berørt av planene, men dette stemmer ikke. Kommunen har ikke på noe tidspunkt invitert Alsvik med i prosessen. Dette til tross for at Alsvik selv flere ganger har bedt kommunen om å bli kontaktet så snart dette arbeidet skulle settes i gang.

Vi som driver i Vågen ønsker veldig gjerne å utvikle området på en slik måte at både lokalbefolkning og tilreisende kan kose seg i innbydende omgivelser, sier Alsvik. Planene med lokalhistorie, gjestehavn og aktiviteter er veldig bra men deler av den planen som er presentert nå vil stenge igjen den lille åpningen som er igjen av vågen, legger han til.

Alsvik viser til plasseringen av «Båtbygget» som er skissert inn i planene. Dette bygget vil ruve over 15-16m høyt, 23m bredt og 27m langt, da vil det ikke være mye plass igjen her nede.

På bilde viser Alsvik hvor bakerste hjørnet av et slik bygg ville ha vært. Hele plassen til venstre og bak går med til «båtbygget» Foto: iRyfylke

Det må finnes andre muligheter for plassering av et slikt bygg, mener Alsvik. Og han er langt ifra alene om og mene dette. Men snakkes det for døve øre, eller gir kommunen bare uttrykk for å ta innspill på alvor?

Legg igjen en kommentar