PÅSKEGUIDE: Her får du over 50 turtips i Ryfylke til påsken!

Foto: Knut og Agnethe Larsen

Det ligger an til nok en drømmepåske for nærturer! I fjor samlet Stavanger Turistforening de aller beste dagsturtips i en stor guide, som den dag i dag er like aktuell. Her får du over 50 turtips som passer for deg i Ryfylke.

Artikkelen er gjenskapt på bakgrunn av fjorårets store guide fra Stavanger Turistforening.

I år som i fjor blir det en skikkelig annerledes-påske for de aller fleste av oss. Kanskje ikke fullt det samme som i fjor da regjeringen hadde innført hytteforbud, men alt er allikevel ikke helt det samme som før koronaviruset startet sitt inntog. Men det ingen grunn til at årets høytid også i år ikke skal bli en turpåske for familien!

Turkart med tallreferanse til dagsturer under «Strandalandet» lengre nede. Illustrasjon: Stavanger Turistforening

Dagsturer:

Lysefjord-området: Det er ikke verst å ha et verdensikon av en fjord som sitt nærturområde! Sjekk ut STF sine 18 turtips. Her er det tett mellom verdenskjente reisemål, men også en rekke mindre kjente turer som gir deg naturopplevelser i særklasse. Visste du at Moslifjellet er et STFs eget fjell? STF er faktisk grunneier på toppen.

Strandalandet: Friluftslivet står sterkt i Ytre Ryfylke, og det er ikke uten grunn. Her er det er merket utrolig mange fine turer, og noe av det unike er at nesten alle turene har panoramautsikt både utover havet, og videre innover Ryfylkeheiane. Her er ni turtips, fra den populære Reinanuten, til den vesle (men utrolig flotte) toppturen til Taurafjellet like ovenfor Tau sentrum.

Hjelmeland: Definitivt en av landets aller flotteste turkommuner! Hjelmeland har absolutt alt, og her kan du for øyeblikket drive både loffing i skjærgården, skiturer i høyfjellet og jakte høydemeter på barmarksfjell. Skjekkjesåsen og Lauvåsen er to gode alternativer for fotturer akkurat nå.

Suldal: Napen, Skaulen, Breifonn, Snønuten, Vassdalseggen. Dette er turer som gir rutinerte fjelltravere vann i munnen. Her kan det fortsatt være mye snø. Heldigvis finnes det gode muligheter for fotturer blant annet rundt Hellandsnuten i Sand.

Turkart med tallreferanse til dagsturer under «Hjelmeland» lengre oppe. Illustrasjon: Stavanger Turistforening

Nærturer i Strand og Forsand

I Strand og Forsand kaller de nærtur-prosjektet for «Hjerterunden». Det er tre nydelige turer med masse fin natur, og masse deilig utsikt. Traseene ligger slik at de fleste, også dem med bevegelseshemninger, skal kunne komme seg godt frem. Man kan gå hele eller deler av turene, det viktigste er å komme seg opp av godstolen og ut på tur!

Utsikt over Jørpeland fra Barkafjellet. Foto: iRyfylke

Legg igjen en kommentar