Påsken ga nok en turboom i Strand

Det ble meldt om kaostilstander rundt Strands turperler skjærtorsdag.

Strandbuen meldte torsdag formiddag om tilnærmet kaostilstander på parkeringsplassen i Dalen. Dalen er for øvrig startpunkt for mange av Strands flotteste turperler.

Rundt kl 12 skjærtorsdag var det også en god del bil langs veien rundt startpunktet for Ti på Tur turen til Sokkaknuten.

Også på Botsheia var det tilløp til kaos om formiddagen skjærtorsdag, med flere titalls biler parkert både på og utenfor veien. Mellom Trollparken og Botsheia kunne en skjærtorsdag formiddag grovt regne at det var 70-90 biler parkert, når iRyfylke kjørte forbi. Det mest bekymringsverdige var alle små og store som krysset veien i 80-sonen med lange rekker av parkerte biler på begge sider av veien.

Høye passeringstall på tellepunktene også
Tellepunktene i Ryfylketunnelen viser at det skjærtorsdag var mye byfolk i Ryfylkeheiane. Mellom kl 09.00 til 14.00 ble det registrert hele 2409 kjøretøy mot Solbakk. Til sammenligning ble det mot Stavanger i samme tidsrom registrert kun 619 passeringer. Forskyver du tidsrommet mot Stavanger noe mer så ble det mellom kl 14.00 til 19.00 registrert 2168 passeringer.

Tellepunktet Tau sør viste at mange kjørte nord etter at de kom ut av Ryfylketunnelen, samtidig som at nok mange Strandbuere også har lagt turdagen til skjærtorsdag. Mellom kl 09.00 til 14.00 ble det registrert hele 1416 kjøretøy mot Tau sentrum og kun 605 kjøretøy mot Jørpeland.

Tellepunktet på Tungland viste en stor andel trafikk mot sør i kommunen og Forsand også. Mellom kl 09.00 til 14.00 ble det registrert hele 1208 kjøretøy mot Oanes og kun 485 kjøretøy mot Jørpeland.

2 Comments

Legg igjen en kommentar