Pins er kult igjen! Nå relanserer Stavanger Turistforening sjumilstøvelen

Pins er det eksklusive tilbehøret som passer til alt. Denne sommeren henter vi pinsen frem fra glemselen og relanserer Sjumilstøvelen. Nå kan du vise stolt frem hvilke turer du har gått.

Trodde du at pins var noe for særinger som samlet på gamle merker fra OL på Lillehammer eller slitne reklamepins fra loppemarked? Da tar du feil. Pinsen er tilbake, og den er kul som aldri før. Nå kan du smykke deg med forseggjorte og vakre emaljemerker fra dine favoritt-turmål! 

– Pins er tilbehøret som passer til alt, enten det er på skjorta, capsen, sekken eller jakkeslaget på blazeren. Det er en stilig og diskret måte å vise turerfaringen din frem på, sier kommunikasjonsrådgiver John Petter Nordbø i Stavanger Turistforening.

MANGE VARIANTER: Pins passer til alt, og kan plasseres mange steder, som her på skjortebrystet. John Petter Nordbø på bildet. Foto: Agnethe Larsen

Pins er tilbake i motebildet

Den populære trendbutikken, Syvende himmel, i fargegata i Stavanger merker også stor etterspørsel etter pins.

– Vi har faktisk måttet legge inn ekstra bestilling for å ha nok pins til alle de som svinger innom butikken og spør etter dette. Det er ingen tvil om at pins er tilbake i motebildet igjen, forteller innehaver av butikken, Inger Johanne Rodvelt.

Innehaver av trendbutikken Syvende himmel, Inger Johanne Rodvelt, merker også stor etterspørsel etter pins! Foto: Helene Seglem

Mange samler på turer

Sjumilstøvelen er Stavanger Turistforenings egen samling av turmål i distriktet. De 25 turmålene byr på noe av det ypperste vi har av massive naturopplevelser. For hver av turene kan du kjøpe din egen pin, nydelige emaljemerker som er spesialdesignet for hver tur.

Og ikke nok med det! Når du har vært på minst sju av turmålene kan du smykke deg med selveste Sjumilstøvelen i bronse. Hvis du og fjellstøvlene dine har besøkt 12 turmål, kan du oppgradere til Sjumilstøvelen i sølv. For de aller sprekeste venter selveste gullstøvelen etter 18 av 25 turer.

HAUKELISETER: Hvis du svinger innom fjellstua i sommer kan du plukke minst to av turmålene og skaffe deg nye pins, slik som Ivar Hagum, Fredrik Westersund og Anna Leonora Brekkhus har gjort. Foto: Marthe Trondsen

Er det ikke kult å kunne smykke seg med en egen gullstøvel? Vi vet at diskusjonene rundt middagsbordene på hyttene ofte handler om hva slags turer folk har gått før. Mange liker å skryte litt av alt erfaringen de har. Med pins er det ikke lenger vits å sitte å skryte. Når folk ser alle pinsene dine vet de at du har vært på tur før, fastslår Nordbø.

Sjumilstøvelen er ikke et nytt konsept. Det ble lansert helt tilbake i 1997, men har fått ufortjent lite oppmerksomhet de siste årene.

– Vi ser hvor utrolig stor interesse det har vært for både 52 hverdagsturer og 10 på topp i Sandnes i det siste, spesielt i år. Det er mange der ute som samler på fjelltopper, turisthytter og turer, men det er for få som har hørt om Sjumilstøvelen. Det synes vi er synd, og nå håper vi å gi konseptet et skikkelig oppsving, sier Nordbø.

STRANDDALEN: Kom til selveste perlen i Ryfylkeheiene og få din pin. Ingeborg Søndenå og Martin Grøn viser frem de fine merkene. Foto: Helene Seglem

Finn din favorittur

De 25 turene er nøye utvalgt, og består av høydepunktene i vår natur. Her finner du verdensikoner som Kjerag og Preikestolen, men også turperler som er ukjent for mange, som Gyaaksla, Dramreisknuten, Guddal og Klinkehorten. Turene er spredd over hele distriktet, fra Lund i sør til Haukeli i nord.

– Hvis du har lite planer i sommer og trenger en real utfordring, hvorfor ikke prøve å ta alle turene? Så vidt jeg vet er det ingen som har besøkt alle på ett og samme år, sier Nordbø.

Pinsene finner du i Tursenteret vårt i Stavanger. I Sandnes kan du handle hos Platou. Noen av pinsene finner du også på Stranddalen, Lysefjorden turisthytte og Haukeliseter fjellstue.

VILLMARKINGER MED PINS: Pappa Alexander Read og datteren Mina ble kåret til Årets villmarking i 2019. Her er de i teltet på langtur rundt Lysefjorden. Foto: Agnethe Larsen