Villa Rosehagen

Villa Rosehagen
Vågabakken 1, 4100 Jørpeland

Om Villa Rosehagen

Det vakre trehuset i Jugend stil, ble bygget i 1912 som driftbestyrerbolig for Stavanger Steel.

Huset har gjennom tidene fått navnet «Grahamshuset», oppkalt etter George Marlow Graham som kom til Jørpeland i 1924. Han jobbet som driftsbestyrer på stålverket til sin død i 1956.

Huset var på den tid et penere hjem i ei lita industribygd, hvor de sosiale forskjellene var store. Graham og andre bestyrere levde flott med tjenerskap og en flott og innelukket hageanlegg med egen ørretdam.

I dag finnes det ca. 120 forskjellige rosearter i hagen. De historiske rosene ble donert av Idar Jansen, en av Norges beste rosekjennere, med bosted på Jørpeland. I blomstringen dufter det fantastisk, og det er et vakkert syn sammen med den flotte utsikten mot Jørpelandsvågen og havna. I hagen finnes det også stålskulpturer som er en del av kunstprosjektet, Melting Pot.

Vår beliggenhet

Stedet ligger rett ved Jørpeland sentrum med handlegate. Villa Rosehagen er også kun en fem minutters gange fra den vakre Jørpelandsholmen, som er blitt et friområde med strender og vakre treutskjæringer. Her kan man beskue «The Norwegian Stonehenge» Solspeilet på Klungsholmen. I tillegg er vi i umiddelbar nærhet til Preikestolen.

Tidligere har huset rommet både barnehage, lysstøperi og galleri.

Vår restaurant i Rosehagen er åpen hver dag, hele året. Vi arrangerer alle typer arrangementer slik som konserter og utstillinger. Vi lager ferdige pakker med alt fra transport, underholdning, mat og drikke. Vi formidler så gjerne vår historie til selskaper og andre lag. Vi har alle rettigheter!

Vi har også et lite skafferi. Med andre ord, en liten butikk som inneholder litt av hvert i hyllene.

Adresse

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Åpningstider

Mandag 09:00 - 21:00
Tirsdag 09:00 - 21:00
Onsdag 09:00 - 21:00
Torsdag 09:00 - 21:00
Fredag 09:00 - 21:00
Lørdag 09:00 - 21:00
Søndag 09:00 - 18:00

Galleri

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}