Planlagt strømstans førte til utslag flere steder på Jørpeland

Opp til 350 strømkunder i Jørpeland sentrum kan være berørt. Fremdeles er 952 kunder uten strøm etter en uventet strømstans ved Dalen Transformatorstasjon.

Planlagt strømstans
I dag er det en planlagt strømstans mellom kl 08.00-15.00 på Jørpeland. Den berører 110 kunder og gjelder fire nettstasjoner som forsyner blant annet skolen med strøm, forteller kommunikasjonssjef Invild Ween i Lyse Elnett. Det er årsaken til at denne planlagte jobben er lagt til høstferie, legger hun til.

Jobben som utføres er kritisk vedlikehold for å hindre mer langvarig strømbrudd. Den enkelte kunde vil maks være uten strøm i 2 timer mens jobben gjøres på en og en nettstasjon. De er altså ikke uten strøm i hele perioden mellom kl 08 og 15.

Strømstansen ved Dalen transformatorstasjon
På likt med en mindre strømstans på Jørpeland datt også strømmen ut for rundt 1100 beboere på Jørpeland og omegn kl 08.09.

Lyse Elnett skriver nå på driftsmeldingen at årsaken til strømstansen er ukjent og at mannskap er sendt ut for å lokalisere feilen. Det er i følge Lyse nå 1094 kunder som er berørt av strømstansen.

Kl 09.00 ble berørte kunder redusert til 952

I følge Lyse Elnett sin driftssentralen er det rundt 350 kunder uten strøm i deler av Jørpeland sentrum. Det er ventet at de aller fleste får strømmen tilbake innen 1-2 timer, men hvor lang tid det tar før alle får strøm tilbake er avhengig av hva som er årsak til feilen og hvor lang tid det tar å få denne rettet, forteller Ween.

Kl 09.30 er strømbruddet nok en gang redusert til å gjelde 625 kunder. Det er vanskelig å anslå hvor alle disse kundene befinner seg da transformatorstasjonen tilfører strøm til et spredt område.

Sirka kl 10.00 har de fleste kundene fått strømmen tilbake. Strømstansen gjeldee nå rundt 20 kunder sør og nord for transformatorstasjonen langs Dalavegen

Saken oppdatere fortløpende

Legg igjen en kommentar