Presisering av testkriterier Covid-19 i Strand

Strand kommune ønsker fremdeles at innbyggerne kontakter fastlegen og avtaler testing.

Det er en lav terskel for å bli testet i Strand kommune. Alle som har akutt luftveisinfeksjon eller har andre symptomer på covid-19, eller kan ha blitt smittet med covid-19 som nærkontakt eller etter reise i «rødt» eller «gult» land de siste ti dagene, kan testes.

Folkehelseinstituttet har sagt at nå kan alle møte opp for å testes på luftveislegevakt. I Strand kommune ønsker de fremdeles at innbyggerne kontakter fastlegen og avtaler videre om tidspunkt for testing. Turister i kommunen kan ta kontakt med Jørpeland legesenter, telefon 51742100.

Testing foregår fremdeles i/utenfor Folkehjelpshusets lokaler, ikke på de ulike legesentrene. Der er det god plass til biler og det vil være noen som dirigerer/viser hvor en enten skal parkere eller stå for å vente på å bli tatt imot.

Hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon skal du ikke gå på jobb, skole eller i barnehage. Mistenker legen din at du har symptomer som tyder på covid-19, skal du isoleres hjemme til testsvar foreligger. Legen vurderer også om husstandsmedlemmer skal i karantene. Det kan ta inntil tre døgn før du får prøvesvar.