Pressemelding – Boreal Sjø innstiller Lauvvik–Oanes-sambandet inntil videre

Boreal Sjø innstiller Lauvvik–Oanes-sambandet inntil videre.
Som følge av kraftig redusert passasjerantall som en konsekvens av spredningen av koronaviruset vurderer Boreal-konsernet i samarbeid med oppdragsgivere over hele landet fortløpende nedtak i produksjonen for alle konsernets driftsmidler både på land og på sjø.

Per dags dato er Lauvvik–Oanes-sambandet i snitt nede på 12 prosent av normaltrafikk.

– Både medarbeidere og ledelse i Boreal har jobbet på spreng for å holde driften i gang i Lauvvik–Oanes-sambandet, men vi ser nå at trafikken er så lav at vi er nødt til å innstille, sier konsernleder Kjetil Førsvoll i Boreal.

– Forutsetningene for sambandet er også radikalt endret i og med at Ryfast-tunnelen er gratis for reisende for fjerde måned på rad, sier Førsvoll.

Ber om kaigjennomgang
I tillegg ble det torsdag 19. mars oppdaget en alvorlig teknisk svikt på fergekaibroen på Oanes kai. Tiltak for utbedring er iverksatt.

Foto: Boreal Sjø

– Vi vil nå henstille fylket om å bruke denne perioden med innstilt trafikk til å iverksette en fullstendig og grundig teknisk gjennomgang av kaiene både på Lauvvik og Oanes, slik at sikkerheten til våre reisende og våre medarbeidere er ivaretatt når sambandet åpner igjen. Sikkerheten kommer alltid først i Boreal, sier Førsvoll.

Boreal beklager de ulempene innstillingene medfører for våre kunder.

Boreal er et ledende konsern innen mobilitet i Norge, og opererer buss, båt og bane. Hovedkontoret er i Stavanger, og Boreal har 2700 medarbeidere.

Legg igjen en kommentar