Pressemelding: Fjellet er ikke fullt – Vi har mye ledig i sommer

BØRSTEINEN: 20 minutter fra veien mellom Ådneram og Lysebotn finner du familieparadiset Børsteinen. Det er fremdeles ledig her mange datoer i sommer. Foto: Simen Haughom

Stavanger Turistforening har fortsatt ledig kapasitet på nesten alle de 44 hyttene i foreningen. Book ditt kortreiste sommereventyr i dag!

– Det stemmer absolutt ikke at fjellet er fullbooket i sommer. Vi har fremdeles masse ledig kapasitet, sier kommunikasjonsrådgiver Agnethe Larsen i Stavanger Turistforening.

Dette er sommeren når alle skal på norgesferie. I den anledning har det vært skrevet side opp og side ned om hvor stor pågang det vil bli på norske overnattingssteder, og at det mange steder kan bli trangt om plassen. Det er heldigvis ingen grunn til panikk hvis du fremdeles ikke har bestilt ditt sommereventyr.

Det som er aller viktigst i år er å bestille på forhånd. Her kan du lese mer om hvordan STF håndterer smittevern på hyttene i sommerSpørsmål og svar før din neste hyttetur

– I hovedsak er det noen få hytter som er ganske fullbooket. Skåpet er temmelig full, men du kan fremdeles finne en og annen ledig dato innimellom. Mange helger begynner å bli fulle på Bakken gard og Stranddalen, ellers er det mye ledig, sier Larsen.

Hun har et par gode tips på lager til deg som sitter på gjerdet og vurderer en fjelltur i sommer:

 Kvitlen er veldig populær, men vi ser at det fremdeles er en del ledig her. Der gjelder det å være raskt ute. Vi har også bestemt oss for å utsette renoveringen av Nilsebu. Der er det haugevis av ledige ukedager og helger, så det er bare å pakke sluk og stang og dra til fiskeparadiset Nilsebu, oppfordrer Larsen.

SOMMERLIG: Grautheller er enkelt å komme til, og en ideell base for sommerferien. I elva og vannet er det flere fine badekulper. Her kan du også låne robåt. Foto: Kevin Molstad, Jonas Olsvik

Her er det ledig i sommer

Stavanger Turistforening har hytter over hele distriktet fra Haukeliseter fjellstue i nord til Gaudland i sør. På mange av hyttene er det godt med sengeplasser og romslig både ute og inne.

– Vi har også frivillig hyttevakt på mange av hyttene våre i sommer. Hyttevaktene ønsker deg velkommen, passer på at smittevernreglene blir fulgt og organiserer alle gjestene på en god måte. Det er derfor både trygt og hyggelig å dra på turisthyttene denne sommerferien, forklarer Larsen, som selv skal være hyttevakt på Jonstølen i sommer.

Her er lista over hytter som fortsatt har mye ledig kapasitet i sommer:

På enkelte hytter er det fremdeles en del snø igjen. Dette kan gjøre det vanskelig å gå til fots. Les gjerne våre ferske føremeldinger for oppdatert informasjon om forholdene til fjells.

PERLEN I RYFYLKEHEIENE: Stranddalen er populær, men hvis du er raskt ute kan du fremdeles sikre deg et opphold her i sommer. Foto: Marius Vervik