Pressemelding fra Strand Kulturskole

Klassisk gitar for alle

Lørdag 1. februar arrangerer Foreningen for klassisk gitar i Norge i samarbeid med lokale arrangører, konserter med klassisk gitar over hele landet.

Arrangementet kalles «Den klassiske gitarens dag» og formålet med dette årlige arrangementet er å sette fokus på den klassisk gitaren og dens utøvere. Konsertene presenterer hele bredden av utøvere, fra amatører, kulturskoleelever, elever ved musikklinjer ved videregående skoler og universitet og høgskoler til pedagoger og profesjonelle utøvere.

I vårt distrikt har arrangementet tidligere foregått i Stavanger, men i år med ny fastlandsforbindelse legges arrangementet til Strand og Jørpeland kirke som går for å være et av landets beste konsertlokaler for akustisk musikk.

Strand Kulturskole som står for arrangementet samarbeider med Foreningen for klassisk gitar i Norge, Stavanger kulturskole og Karmøy kulturskole og har klart å få supertalentet Rami Blomqvist (19) til Jørpeland denne dagen. Blomqvist vant i fjor 1. pris i Guitar Nordic’s talentkonkurranse og vil sammen med strandbuen Gunnar Eie-Voster (23) som vant 1. pris i fjorårets UMM, gitarister fra Unge talenter Bjergsted, samt ensembler og solister fra Strand kulturskole stå for årets arrangement i Strand.

Facebook-arrangement: https://www.facebook.com/events/583897535490327/

Legg igjen en kommentar