Råkjøring med MC på Jørpeland

iRyfylke har fått et tips om at det drives rene ekstremsporten på Rv13 mellom Esso og Barkvedkrossen. Dette kan uten tvil sette liv og helse i fare, ikke bare for føreren men andre også.

På denne strekningen kjøres det hardt med MC på kvelds/nattestid. Foto: iRyfylke

Tipseren forteller at det i sommer har vært mye kjøring med MC på kvelds/nattestid på Jørpeland. Ofte kan lyden høres på store deler av Jørpeland også. Du kan kanskje høre MC’en helt fra Tungland og i det den er over fartshumpen like ved Skolebakken, drar de på mot Barkvedkrossen. Det er vanskelig uten utstyr å fastslå farten, men det er nok fort snakk om 150-200 km/t, sier tipseren. Dette er dessverre ikke et uvanlig fenomen, men i år har det vært ekstremt mye, forteller tipseren

Lengst borte i bilde er humpen ved Skolebakken hvor MC-førerne akslererer. Foto: iRyfylke

iRyfylke har snakket med Lensmann ved Søre Ryfylke Lensmannskontor Arild Kleven, som forteller at de har fått tips om den aktuelle kjøringen. Men kan ikke gå nærmere inn på saken.

Kleven forteller at de siste årene har antallet kontroller av alle slag økt kraftig i Ryfylke. Dette skyldes at Lensmannskontoret har egne patruljer som utfører kontroller, i tillegg til en egen dedikert patrulje fra Utrykningspolitiet som arbeider i Ryfylke.

iRyfylke spør om de er kjent med en gruppe på facebook som varsler kontroller, til dette svarer Kleven at dette er de. Utstyret vi bruker er raskt å flytte, så dersom en lokasjon blir vaslet kan vi flytte oss raskt. I tillegg gjennomfører vi både synlige kontroller hvor vi står synlig på fortau eller lignende. Men vi har også laserkontroller hvor ingen ser oss før de noen hundre meter senere kanskje blir vinket inn av en patrulje. Samtidig kan du si at ofte er det allerede et par førere som er stoppet før kontrollen varsles, og da har vi på sett og vis allerede gjort jobben vår.

Bilene til politiet er også utstyr med mobile fartsmålere, så ingen fartsyndere skal føle seg trygge selv om vi ikke står langs veien.

Lensmannen kan ikke si noe om hvilke tiltak de eventuelt vil gjøre. Men legger til at de er veldig glad for at folk tipser om slik kjøring.

Legg igjen en kommentar