Rekordstort oppmøte på foredrag om hundens språk

I går ettermiddag arrangerte Siddis Hundeskole Stavanger i samarbeid med Hundelufter Strand og Forsand og Strand og omegn Hundeklubb foredrag om hundens språk på Jørpeland.

Til arrangørenes store overraskelse var responsen på det aktuelle foredraget enorm. Timer før foredragsholder Siri Linnerud Riber, godkjent atferdskonsulent for hund, gikk i gang hadde 99 personer meldt sin interesse. På kurset møtte over 40 lærevillige hundeeiere opp på foredraget som ble holdt på Jørpeland ungdomsskole.

Foto: Privat

Et foredrag i hundespråk
Hvordan kommuniserer hunder med hunder? Hvordan kommuniserer hunder med mennesker? Hvordan kommuniserer hunden din med deg og hva kan du gjøre for å bedre kommunikasjonen med hunden din? Dette var noen av spørsmålene foredragsholder gikk gjennom.

Foredragsholder Siri Linnerud Riber fra Siddis Hundeskole Stavanger i aksjon. Foto: Privat

Kurset tok for seg hovedlinjene om hundens språk i teori og praksis. Det tok for seg de forskjellige begrepene det er vanlig å bruke i denne sammenheng og det ble brukt filmer og bilder for å analysere hunders språk. Det ble snakket om avstandsøkende signaler (aggresjoner) og avstandsminskende signaler (vennlige). Kanskje oppdaget flere at hundene kommuniserer likere oss enn de trodde.

Nærmest fullt hus må sies og være vellykket arrangement. Foto: Privat

Vellykket arrangement
Elizabeth Tjørhom i Strand og omegn Hundeklubb forteller torsdag at hun er overrasket over det store oppmøte. Foredragsholder Siri Linnerud Riber fra Siddis Hundeskole Stavanger delte, med humor og engasjement, sin kunnskap om emnet. Linnerud Riber er i tillegg til å være lærer, godkjent atferdskonsulent for hund, og driver i dag Siddis Hundeskole etter at Arne Aarrestad (grunnleggeren) gikk av med pensjon. Pensjonisten valgte likevel å bli med på turen, og uttalte at han alltid er glad for å besøke vakre Ryfylke!

Arne Aarrestad og Siri Linnerud Riber fra Siddis Hundeskole. Foto: Privat

Tross en ikke-planlagt pause grunnet brannalarm og brannvesenet på besøk, var alle oppmøtte veldig fornøyd med en lærerik og underholdende kveld. Strand og omegn hundeklubb lover flere foredrag også med Linnerud Riber fra Siddis i året som kommer, forteller Tjørhom!

Ikke-planlagt pause med besøk fra brannvesenet. Foto: Privat

Allerede torsdag 16. januar kan du få med deg et nytt foredrag i regi av hundeklubben. Denne gang er det hundens ernæring som står på agendaen og hundeklubben har fått med Kristian Bjaberg i Paratus Pet på Østlandet som foredragsholder.

Strand og omegn hundeklubb på Facebook

Legg igjen en kommentar