Rundt 20 personer deltok på markeringen av Høgsfjordsambandet

Rundt 20 personer deltok nyttårsaften på markeringen av Boreal Sjø sitt private ferjesamband som startet 01.01.2020 kl 00.00. Dette må sies å være bra tatt i betraktning det korte varselet og tidspunktet for markeringen, sier arrangør Thore Håland i Forsand Bygdeliste. Se bildegalleri i bunn av artikkelen.

Responsen til mannskapet var at de syns markeringen var et kjempe tiltak og alle var i godt humør på tross av at arbeidsdagen bar inn i det nye året.

Litt av gjengen fra Forsand som stilte på markeringen på kort varsel. Foto: Privat

Håland opplyser at de 20 personene som deltok på markeringen gikk på ferjen på Oanes. Men det kom noen biler ombord på Lauvvik også, men disse deltok ikke i salongen sammen med oss andre.

Tidligere har både Forsand ordfører, Bjarte Sveinsvoll Dagestad, og vareordfører i Sandnes, Pål Morten Borgli, uttrykt glede for tiltaket med markeringen. Dette sambandet er noe som betyr veldig mye for innbygger i Nye Sandnes, sa Borgli.

I en pressemelding fra Boreal Sjø på nyttårsaften skriver de at «fra og med 01.01.2020 vil forhåndskjøpte verdikort utleveres i billettboden på ferjekaien mot fremvisning av gyldig kvittering og legitimasjon.

Videre står det i pressemeldingen at basert på antall reisende vil Boreal Sjø på sikt vurdere å sette inn en elektrisk ferge i sambandet.

MF «Preikestolen»
Sambandet trafikkeres av ferjen «Bjørnefjord», som vil få det nye navnet «Preikestolen». Pendelferjen er bygget i 1990, og har plass til 399 passasjerer og kapasitet til 105 personbiler eller 10 vogntog. Ferjen er 87 meter lang og 15 meter bred, og er sertifisert for fartsområde 2.

[metaslider id=»18877″]

Legg igjen en kommentar