Ruteknusing på Jørpeland i natt igjen

Nok en gang har noen vært ute på hærverk i kvelds/nattestimene på Jørpeland. Denne gang er det i Fjeldebakkane Barnehage hærverket har skjedd.

Noen har knust en rute inn til garderoben med yttertøy på en av avdelingene til de største barna i barnehagen. Garderoben ble stengt og barna måtte tas inn via andre dører i barnehagen. Glasskåret flyter over gulvet i garderoben, også steinen som vedkommende har brukt til å knuse vinduet lå igjen på gulvet.

Styrer i Fjeldebakkane Barnehage, Mikael Veland, sier at det har skjedd etter kl 18.00 torsdag ettermiddag, men kan ikke tidfeste det noe mer. Han opplyser om at hendelsen er anmeldt.

Det er første gang barnehagen blir utsatt for denne typen hærverk, men styreren opplyser om at det har den siste tiden vært flere mindre hendelser i barnehagen. Dette har gjort at styreren har vurdert kameraovervåkning som et forebyggende tiltak. Hvorvidt dette lar seg gjøre i en barnehage er han usikker på, og dette må eventuelt sjekkes ut før det gås videre med. Så per i dag er det ikke konkrete planer om dette, legger Veland til.

Lensmann Arild Kleven, ved Strand og Forsand Lensmannskontor, opplyser om at de er kjent med den aktuelle hendelsen. Så vidt Kleven bekjent har de foreløpig ikke fått andre henvendelser om annet hærverk i kommunen.

Barnehagestyreren kan imidlertid bekrefte at det skal ha skjedd andre hendelser. Noe som resulterte i at styreren fikk beskjed om at det nok kunne ta litt tid før politiet kom til barnehage.

Oppdatering 09.43 – Det skal også ha vært ruteknusing på Resahaugen skole.

Også et busskur på Førlandsringen fikk har medfart denne natten hvor en av rutene ble knust.

Politiet ønsker tips om personer som er observert i nærheten av Fjeldebakkane Barnehage, Resahaugen skole og busskuret på Førland torsdag kveld eller natt til fredag.

Legg igjen en kommentar