Rutetilbudet på Tau kuttes etter Ryfaståpningen

Det er ikke bare positivitet som følger med åpningen av Ryfast 30 desember. Også rutetilbudet i Ryfylke har blitt revidert og selv om beboere i Resahagen på Jørpeland kan juble over kortere vei til bussholdeplassen må beboere i Osabakkane på Tau gå betraktelig mye lengre.

Fra bussholdeplassen i Seljevegen på Tau og ned til nærmeste bussholdeplass er det drøyt 900 meter og 10min å gå (iflg Google Maps). Avhengig av hvilken vei du skal med bussen så er Kvernvegen eller Gullbekkstien de nærmeste busstoppene fra Seljevegen.

Rute 101, Tau kai – Solbakk terminal fra 30.des (eksempel tid kl 12.07)

Bedre på Jørpeland, dårligere på Tau
På Jørpeland har avstanden for Resahagen og øvre del av Jørpelans (Granittvegen/Gneisvegen) i all tid vært rundt 10min å gå til nærmeste bussholdeplass. Nå utvides altså ruten på Jørpeland å kuttes tilsvarende på Tau.

Mens beboere på Tau har hatt mulighet å benytte rute nr 102 fra Osabakkane ned til Tau kai, må de nå ned på Rv13/Ryfylkevegen for å ta rute nr 101. Mens på Jørpeland forlenges rute nr 100 opp til Resahagen så flere får kortere vei til bussen.

Så kan en si, kanskje det er Tau sin tur å måtte gå et stykke til bussen nå? Vel, det burde jo vært mulig å tatt en svipptur opp Osabakkane for turen gikk videre til Solbakk terminal. Vi kan vel egentlig bare håpe politikerne jobber for bedre busstilbud både fra Kolabygda, Fiskå og Bjørheimsbygd.

Legg igjen en kommentar