Ryfylke Sykkelfest – Lader opp til stisyklingfestival

23-25 august er det duket for første utgave av Ryfylke Sykkelfest i regi av Ryfylke Sykkelklubb. Dette er festen for deg som ønsker shuttle, eller tråkke rundt på Ryfylkestiene, med eller uten guide, og med en avslutning verdt et besøk i seg selv.

Sykkelfesten er et familievennlig arrangement, dette betyr at vi ønsker besøk av både erfarne og uerfarne syklister. I tillegg til guidet tur arrangerer vi kurs på flere ferdighetsnivå, teknikkløype på festivalområdet, tips og triks vil bli gitt hele dagen, forteller arrangement ansvarlig Aleksander Amdal.

Foto: Ryfylke Sykkelfest

Har du ikke prøvd stisykling før, da bør du stikke innom festivalen! Det er sykler til utlån, trenere på plass, og løypene rett utenfor festivalområdet. Her kan du blant annet treffe Aslak Mørstad kanskje mest kjent fra «Terrengsykkel-skolen» på nett. Aslak driver LETTH som tilbyr teknikkurs på alle nivåer innen terrengsykling.

Arrangementet er gratis for barn/unge under 18 år i følge med foreldre. Billetter kan kjøres for voksne med priser mellom 150-600kr. For festivalpass må ikke-medlemmer ut med 600kr og inkluderer frokost, afterbike, konserter, mulighet til å booke shuttle, guidet tur eller kurs. Samt tilgang til festivalområdet hele dagen, med teknikkløype, stands og flere servicetilbud.

Stisykling Ryfylke
Ryfylke Sykkelklubb har et pågående prosjekt som heter ”Stisykling Ryfylke”. Målet med prosjektet er å etablere Ryfylke som en destinasjon innen terrengsykling. Et nytt tilbud innen reiseliv og bolyst. Sykkelfesten arrangeres for å markedsføre dagens sykkeltilbud, rekruttering og presentere fremtidige planer om sykkelstier i regionen, heter det på arrangementets hjemmeside.

Konsert med lokalt band

Foto: Cold Crank Amp

På festivalen er det også flere konserter. Blant annet har festivalen hyret det lokale Forsand-bandet Cold Crank Amp. Cold Crank Amp ble startet i 2017 av Torger Espedal (Trommer og Vokal), Torstein Dirdal (Gitar og vokal) og Sindre Heimdal Oaland (gitar og vokal). Bandet spilte med innleid bassist de 10 første månedene før de fant Magnus Hatteland (Bass).

På mandag kan du lese mer om Forsand-bandet som skal spille opp til fest på Ryfylke Sykkelfest.

One Comment

Legg igjen en kommentar