Ryfylketunnelen åpner 30.desember i år

Statens Vegvesen har sendt ut en pressemelding med informasjon om at Ryfylketunnelen åpner for trafikk mandag 30.desember 2019.

Vi har gjennom hele anleggsperioden, siden den første salven gikk av i slutten av 2012, hatt som mål å bli ferdig innen utgangen av 2019. Den målsetningen klarer vi, sier prosjektleder Gunnar Eiterjord.

Det er foreløpig bare Ryfylketunnelen som åpner. I februar vil også Hundvågtunnelen og Eiganestunnelen åpne. Grunnen til at disse tunnelene ikke åpner før senere er en del sikkerhetstesting som gjenstår.

Lyskunstner Viel Bjerkeset Andersen, som er ansvarlig for lysinstallasjonene i Ryfylketunnelen og prosjektleder Gunnar Eiterjord i fjellhallen. Foto: Øyvind Ellingsen/Statens vegvesen

Vi trenger litt mer tid før vi også setter trafikk på de siste to tunnelene. Det skyldes at det har vært litt mer behov for testing og ikke minst øvelser for nødetatene, forklarer Eiterjord.

Fram til Hundvågtunnelen åpner, må trafikken følge dagens veinett over Hundvåg og gjennom sentrum, sier prosjektleder Gunnar Eiterjord.

Den offisielle åpningen av Ryfast prosjektet blir lagt til etter at de to siste tunnelen er åpnet i februar, forteller Eiterjord.

Foto hovedbilde: Øyvind Ellingsen/Statens vegvesen

One Comment

Legg igjen en kommentar