Se den nasjonale sendingen av frigjørings- og veterandagen

Illustrasjonsbilde: Kransenedleggelsesseremoni på minnelunden på Akershus festning i forbindelse med Frigjørings- og veterandagen 2020. Foto: Onar Digernes Aase / Forsvaret

Grunnet smittesituasjonen blir årets markering av frigjørings- og veterandagen digital. Sendingen starter kl. 12.15 lørdag 8. mai.

Sendingen varer i ca. 30 minutter, og inneholder blant annet tale fra stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen og statsminister Erna Solberg. Sendingen inneholder også en rekke innslag som hedrer og anerkjenner våre veteraner fra andre verdenskrig til dagens veteraner fra internasjonale operasjoner. Soldatens tale holdes i år av Afghanistan-veteran Aleksander Jankov.

– I 2020 satte koronapandemien grenser for markeringen av frigjørings- og veterandagen. Slik er det dessverre også i år. Når vi ikke kan møtes slik vi ønsker, er det viktig å nå ut med budskapet om anerkjennelse og takknemlighet overfor veteraner fra andre verdenskrig og internasjonale operasjoner siden da. Freden og friheten har en pris. I år formidler vi historien digitalt og håper mange vil gjøre sendingen tilgjengelig lokalt, for at så mange som mulig kan se årets markering på skjerm, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.