Siste åpningsdag for Bygdemuseet i morgen

I morgen mellom kl 14-18 er sesongens siste sjanse til å besøke Strand Bygdemuseum Breidablikk.

Museumet åpnet dørene 1.juli i år og har siden da hatt i snitt 10 besøkende hver dag det har vært åpent. Våre beregninger tilsier at museumet har hatt drøyt 200 besøkende denne sesongen.

Museumsvert Johanne Lillehavn poserer med krigsuniform Foto: Ingund Svendsen

Lillehavn kan videre fortelle at de fleste besøkende er lokale. Men vi har hatt et par grupper med nederlendere innom, legger hun til.

Museumsverten har fått mange positive tilbakemeldinger fra lokale besøkende som er glade for å se at museumet har åpnet dørene igjen. Hun personlig er veldig fornøyd med hvor populært museumet har vært blant lokale.

Alt fra krigsuniformer til husgeråd og utstyr til svineslakting. Foto: Ingund Svendsen

Kultursjef i Strand Trond Ole Paulsen kan også fortelle at kommunen har tanker og ideer om utvidelse. Det er en del gjenstander som ikke er stilt ut enda, så det kan bli aktuelt å bruker kjeller og uthus til dette, sier Paulsen. Men først skal denne sesongen evalueres før eventuelle planer for neste sesong settes i arbeid.

Det skal også være et ønske om å kunne holde museumet åpent en søndag i måneden utenfor sommersesongen. Men her er ingenting avklart enda, forteller Lillehavn.

Legg igjen en kommentar