Skøytebane i Jørpeland sentrum

Torsdag formiddag var kultursjef Trond Ole Paulsen og prosjektleder hos Energi Rent i sentrum på befaring for å se på mulighetene for en midlertidig skøytebane.

Sammen med sentrumsleder Kolbjørn Pedersen jobber kommunen nå med finansiering av det som kan bli en skikkelig folkemagnet i sentrum. Kostnaden er estimert til 300.000,- og selv om kommunen nok vil bidra med noe midler håper Pedersen at lokalt næringsliv ser verdien av dette å bidrar så godt det lar seg gjøre.

Om isbanen kommer til Jørpeland blir avgjort de neste dagene. Men Pedersen legger ikke skjul på at dette kan være noe som vil friste til gjentakelse. Først til våren vil prosjektet evalueres.

Prosjektgruppen «Ishall i Ryfylke» var tidligere i høst ute på facebook å sådde frø om midlertidig isbane i sentrum. Trolig er det dette som har fått kommunen til å kontakte Stavanger Sentrum AS som den siste måneden har hatt skøytebane ved Oljemuseet i Stavanger. Denne pakkes i disse dager ned og planen er at denne kan få nytt liv på Jørpeland ut sesongen.

Etter det iRyfylke kjenner til skal lokalt næringsliv være positive til tiltaket. Så da får tiden de neste ukene vise om isbanen kommer på plass.

Legg igjen en kommentar