Slik blir 17.mai i Strand kommune

Jørpeland

– 07:00 Salutt

– 08:00 Flaggheising, nedlegging av krans ved bautaen til Trygve Holst.

I regi av Staal Jørpeland:

– 09:00 Bilkortesje rundt hele Jørpeland. Erstatter både barnetoget og folketoget. Vi oppfordrer hele Jørpeland til å stille opp og vinke langs ruta som går i rimelig nærhet av stort sett alle hus i den herlige lille byen vår. NB: Husk å holde avstand etter nasjonale retningslinjer. Se ruten her!

– 11:00 Lokal digital 17.mai sending med taler, musikk, tippekonkurranser og annen variert og uforglemmelig underholdning streames på Strandbuen.no
Program:
– Velkommen v Ole Kristian Risa
– Korpset spiller
– Årets 17. mai tale v/ordfører Irene Heng Lauvsnes
– Konkurranser
– Intervju av Mads Tjøtta – styreleder Staal Jørpeland IL
– Underholdning med lokale artister: Dag Sindre Vagle, Othelia Mæhle & Alva Kvalvåg-Idsøe, Felicia Oseland & Jesper Sangolt, Ida Sofie Asheim, diktlesing v/Roar Fjermestad, intervju av Strandarussen 2020, innslag v/Strand Revyla

– 16:00 Drive-in Bingo v/Skallstøperiet/Rema (åpner for innkjøring kl. 15.00). Etter utallige oppfordringer om å gjenta suksessen fra forrige helg hvor det var samlet 80-90 biler, topper vi det og kjører en superfestlig ettermiddag for hele familien med ENDA BEDRE premier. Den siste finalerunden blir ekstra gjev med hovedgevinst som er et sentrumsgavekort til en verdi av 5000,- kroner. Her blir det trangt om plassene.

Fjordexpedition kl 11:00-12:30 arrangeres 17.mai tog rundt Jørpelandsholmen og Fjellsholmen i kajakk. Vi pynter oss, har med flagg og instrumenter, det blir allsang underveis. Det er også mulig å følge med i toget med robåter og ellers småbåter som vannscooter og landstedsbåt.

Villa Rosehagen

– 08:00 vi klar med nydelig frokost, fest og feiring.

– 12:00 serveres det festmiddager, god drikke, kaker, kaffe og selvfølgelig is!

Se arrangement her!

Tau

I regi av Midtbygdens Idrettslag

Midtbygdens Idrettslag sender innslag live på facebook. Disse innslagene blir også distribuert i nettavisen iRyfylke fortløpende gjennom dagen.

Program for dagen:

– 07:00 – Vi sender salutten live og ENDELIG skal vi få se hva som skjer bak kulissene! (Hvem er egentlig den mystiske salutt mannen? og hvor mange kg dynamitt går egentlig med?)

– 08:30 – HV08 heiser flagget utenfor aktivitetshuset til live messing fanfare. Magisk!

– 11:00 – I år erstattes barnetoget av en bilkortesje med diverse innslag fra lokale organisasjoner. Kart over ruten finner dere under. Gå ut i gatene og å vift med flaggene til kortesjen, men husk å holde avstand etter de nasjonale retningslinjene.

– 13:00 – Oddbjørn Milhe Strand holder årets 17. mai tale oppe i Ugeliåsen akkompagnert av Strand Song & Buktalarlaug som disker opp med Nasjonalsangen før talen.

Er det enda god steming etter talen vil songlauget mulig varte opp med ekstranummer.

I tillegg vil de utegående reporterene oppsøke Tau Skule og Musikk korps og for å sjekke at messingen er pusset og uniformene sitter som de skal. Er vi heldige fanger de også drillen i full aksjon.

Ryfylke Bakeri og Konditori har åpent i kjøpesenteret R13. (Åpningstid og meny kommer)

Tau Skolekorps og Tau Drill

I år blir det ei annleis 17.mai-feiring, óg for korps og drill. Men me vil likevel spre litt 17.mai-stemning rundt om på Tau, og her er plassane me skal spele og drille.

(Med forbehold om at klokkesletta ikkje stemmer på ein prikk).

– 11:00 Rema 1000

– 11:30 Tautunet

– 12:00 Osabakkane – krysset ved Seljevegen og Askevegen

– 12:15 Osabakkane – krysset ved Austlivegen og Åsvegen

– 12:30 Håbakk – krysset ved Strandastøvegen og Håbakkvegen

– 13:00 Gullbekkstraen. Her vil me óg spele nasjonalsongen saman med heile Noreg.

Tryggheim Strand

– 12:30 – 14.30 arrangeres bilrebus, oppmøte ved aktivitetshuset på Tau.

Se arrangement her!

Bjørheimsbygd

Matboksen har åpent kl 12:00-18:00 og serverer 17 mai tallerken(ala koldtbord), Lapskaus m/brød, Kveite fra Sterling + andre småretter. Dessert og kaffe inkl. Gratis pølse i brød til barn.

Fiskå

– 07.00 Salutt

– 12.00 Kransnedlegging ved støtta til Torvald Fiskå

Listen er ikke uttømmende og vi tar forbehold om feil. Dersom du har arrangement som du ønsker i listen, ta kontakt på epost [email protected]