Søppelfelle på Jørpelandsholmen

Strand Frisbee Golfklubb har gjort tiltak for å holde Jørpelandsholmen fri for søppel.

På mandagens ukesgolf hadde klubben lagt ut en ‘’søppelfelle’’ et sted på holmen. I et forsøk på å få medlemmene bevist på å plukke med seg søppel som de ser rundt på holmen når de spiller frisbeegolf hadde klubben lagt ut en tom plastflaske i forkant av ukesgolfen kl 18.00. Det var dessverre ingen som oppdaget flasken men de kan ikke klandres for det.

Men tirsdag formiddag oppdaget Rudi Lambrechts flasken og plukket den med seg. Dette resulterte i en overraskelse fra klubben og Lambrechts fikk en ny frisbee.

Rudi Lambrechts med overraskelsen etter at ham plukket med seg søppelfellen

Klubben oppfordrer alle sine medlemmer til å plukke med seg søppel de ser rundt på holmen/banen. Og i følge Ola Bjarne Fjelde vanker der kanskje en overraskelse neste gang også.

Frisbee Golfklubben har ikke hatt lignende tiltak før, men etter en tur til Bergen hvos noen av medlemmene spilte fikk de idéen. I Bergen gjennomførte de slike tiltak i ny og ne og det var derfra idéen kom. På spørsmål om dette frister til gjentakelse er beskjeden klar, dette kommer vi til å gjøre flere ganger, medlem eller ikke-medlem. Fjelde er også klar på at alle må kunne ta med seg søppel. Strand Frisbee Golfklubb ønsker selvsagt å yte sitt for at de flotte forholdene på holmen holdes rene og pene, sier Fjelde. Kommunen og velforeningen på holmen har gjort sitt beste og kan ikke gjøre mer, men folk kaster søppel på bakken rett ved siden av søppeldunken uansett.

Dyreavføring på ville veier
Fra tid til annen er det enorme mengde avføring fra villsauene på holmen. Kanskje til besvær for turgåere eller turister som tar seg en runde i de vakre omgivelsene. Men for Strand Frisbee Golfklubb er det absolutt ingen problem. Villsauene er som kanklippere for oss, sier Fjelde. Uten de måtte nok klubben tatt kantklippere i bruk selv for å holde kratt og gress nede på banene. Da skulle det bare mangle at de kan gjøre fra seg der de vil, legger Fjelde til.

Legg igjen en kommentar