Spaserlauget inviterer til løpsfest i ren 17.mai stil

Hilseminister Frode Vadla Risa rapporterer direkte fra de sju fjell at Spaserlauget tar ansvar nok en gang og kaller inn til løpsfest rundt Jørpeland med ekte 17.mai-stemning.

I år som i fjor blir 17.mai noe amputert. Derfor innkaller Spaserlauget alle festlige til løpsfest rundt Jørpeland førstkommende fredag, melder Risa.

Han mener det er viktig at befolkningen ikke kommer ut av 17.mai-trening, og derfor er løpsfest med flaggsving og hurrarop en god måte å holde nasjonaldags stemningen vedlike.

Som hele Strand sin hilseminister går Risa langt i å love skikkelig 17.mai neste år.

Spaserlauget stiller mannsterke og kanskje kommer kongen, fleiper Risa. Han kan uansett love at dronning Sonja av Rosehagen kommer. Smittevern tas også på alvor, og Risa har sammen med smittevernoverlege Anja de Jong regnet ut at det med gjeldende regler er plass til ca 43.000 tilskuere langs løypa. Dermed er det plass til hele Strand, Hjelmeland, Forsand og en god tredjedel av Stavangers innbyggere.

På løpsfesten stiller noen av Norges fremste menn og kvinner til start og skal bryne seg mot hverandre i den drøyt 25 kilometer lange løypa. Løperne vil starte i grupper etter påmeldt nivå. Tidtaking vil foregå på Stravasegment, slik at raskeste vil bli kåret uavhengig av starttid.

Risa forteller at starten blir fra ungdomskolen på Jørpeland fredag klokken 1500, 1530 og 1600 mens målgang blir i Rosehagen fra kl 18.00.

Risa oppfordrer avslutningsvis å finne fram finstasen og kom seg til fjells for å være med å lage fest rundt i løypa.