Speedbåt stakk fra Politiet i Ryfylkebassenget

Vi skrev i går kveld om Politiet i båtjakt utenfor Jørpeland hvor der ble meldt på sosiale medier med tekst og bilde/video av hendelsen.

iRyfylke har snakket med operasjonssentralen i Sør-Vest Politidistrikt som forteller om hendelsens forløp.

Kjørte for fort i havnebassenget i Stavanger
Det hele startet en stund før i havnebassenget i Stavanger hvor flere observerte speedbåten i høy fart. Havnebassanget har fartsgrense på 5 knop, noe som var tydelig at speedbåten oversteg.

Speedbåten kjørte fra havnebassenget i stor fart og forsvant.

Politibåten lette etter speedbåten
Politibåten kjørte vestover fra Stavanger i retningen speedbåten kjørte. Etter en stund leting fant politiet båten i Jørpelandsvågen. Når speedbåten ble observert satte politibåten på blålys for å signalisere sin ankomst. Videoer og observasjoner av hendelser viser at speedbåten da satte fart ut i Ryfylkebassenget igjen i ekstremt høy fart.

Operasjonsleder i Sør-Vest Politidistrikt bekrefter observasjonene og forteller at båten forsvant etter kort tid for politiet.

Politiet fant to av passasjerene senere på kvelden
Politiet opprettet sak på hendelsen. Senere samme kveld kom politiet i kontakt med to av passasjerene på speedbåten. Båten i seg selv er fremdeles ikke funnet, sier operasjonslederen. Men med disse to passasjerene, som sitter på detaljert informasjon anser vi saken som løst snarlig.

Legg igjen en kommentar