Spengte «lydmuren» på 7-nutsturen fredag

Mandag denne uken var arrangørene av vandrefestivalen Jørpelandrundt ute i løypa med skilt og stasj for å gjøre klart til den månedlange festivalen.

Allerede de første dagene ble det meldt om flere ivrige turgåere som begikk seg ut på den sirka 20km lange 7-nutsturen.

Fredag starten en liten gjeng på det som ble noen slitsome timer i utmarken. Resultatet ble hele tre bestetider, noe som overrasker selv arrangør Frode Vadla Risa. Risa er spent på hva tiden fremover vil bringe når dette skjer allerede første uken. Vil noen klare å slå disse herrene, undrer han seg.

Foto: Privat

Trekløveret som gjorde det umulige

Arne Andre Vetrhus, Sveinar Vadla og Rune Eie startet på Barkved og sprang de sirka 20 kilometerne, opp 1500 høydemeter, ned 1400 høydemeter over de syv nutene til Kraftstasjonen på rekordtid og slo Risa’s lydmur med god margin.

Fra venstre: Rune Eie, Arne Andre Vetrhus, Sveinar Vadla. Foto: Privat

• Arne Andre Vetrhus – 2 timer og 40 min
• Sveinar Vadla – 2 timer og 45 min
• Rune Eie – 2 timer 49 min

For Vetrhus sin del var egentlig hovedmålet i år Lysefjorden Inn, men dette arrangementet er avlyst som alt annet i disse tider. Selv har han tenkt på 7-nuts turen en stund og hatt håp om å klare den under 3 timer. Dette klarte han med glans fredag når han sprang inn på godt under 3 timer.

Egentlig er Vetrhus syklist og trener for det meste med sykling. Men han innrømmer at smaken av terrengløping har blitt større og større med tiden. Siden Vetrhus, kanskje mot noens odds, klarte å slå rekordtiden på 3 timer og 3 min med god margin lurte vi på om det neste ble «Ti på Tur – På én dag». Det blir det i følge han selv ikke. Han kan konstatere at Ti på Tur blir uten stoppeklokke og med familien.

Vetrhus legger avslutningsvis til at fjellene vi har rundt her på Jørpeland gjør at løping og tur blir gøy.

Legg igjen en kommentar