Statens Vegvesen forlenger ikke hurtigbåttilbudet fra Jørpeland

Foto: Norled

Fredag ettermiddag på hurtigbåten fra Stavanger kunne en lese informasjon om hurtigbåtruten fra Kolumbus på informasjonsskjermen.

Her kunne du lese blant annet at «Vi har to daglige hurtigbåtavganger fra 30. desember fram til alle tunnelene i Ryfast-systemet åpner».

Foto: Privat

I følge reisende informerte kapteinen på høytaler under turen at hurtigbåttilbudet var ut januar. Og dermed ikke til alle tunnelene i Ryfast-systemet var åpnet slik det fremgikk på skjermen.

Grethe Skundberg, kommunikasjonssjef i Kolumbus, forteller at bestillingen fra Statens Vegvesen var på 1 måned (red.anm januar). Men i avtalen var også opsjon på videre forlengelse av rutetilbudet. Skundberg forteller videre at SVV ikke har ønsket å benyttet seg av opsjonen. Så siste avgang i hurtigbåtruten blir fra Jørpeland, fredag 31. januar kl 15.55.

Skundberg beklager feilinformasjonen på skjermene og har satt folk på dette så feilen blir rettet i løpet av dagen i dag.

Øyvind Ellingsen, pressekontakt i Statens Vegvesen – Ryfastprosjektet, forteller at SVV har valgt å ikke forlenge avtalen med Kolumbus på hurtigbåtruten mellom Jørpeland og Stavanger ut over januar måned. Årsaken til dette er at det er såpass lite passasjergrunnlag og at Kolumbus sitt rutetilbud med buss er veldig bra på den aktuelle strekningen.

Ellingsen opplyser også om at det på det meste har vært en ca 35 passasjerer på hurtigbåtavgangen.

– Flere har vært store tilhengere av hurtigbåten da den bruker sirka 20-25 min fra Jørpeland til Stavanger. Og til stor glede ble også tilbudet forlenget til det folk trodde var åpningen av hele Ryfast. Men nå må også disse over på buss som tar minst en halv time lengre en hurtigbåten.

Bussen fra Jørpelandsvågen bruker sirka 56min til Stavanger sentrum, uten forsinkelser.

Flere har også tatt til orde for ekspressbuss, altså direkterute fra eksempelvis Jørpeland til Stavanger. Dette er noe som trolig vil kutte reisetiden med sirka 20-25 min. Og Kolumbus er ikke helt fravikende, men det krever et bra grunnlag og her må Fylket inn for å godkjenne, uttalte Kolumbus tidligere.

Legg igjen en kommentar